Köpt nytt bett

Träningen idag gick bra! Red med hackamore vilket är lite annorlunda till skillnad från bett, men hon kändes fin trots allt. Ibörjan var hon lite "lojj", vi skulle rida så sakta som vi bara kunde i alla gångarterna i en låg och rund form men dom skulle fortfarande ha dendär gnistan i bakbenen och vara vakna och framme för skänkeln, vilket inte pia var utan hon var lite trögtänkt. Jag kickade till henne med skänkeln ett par gånger när hon inte lyssnade och då började hon skärpa till sig så mot slutet så var hon jättefin! Öppnorna och slutorna var riktigt bra, lika enkla byterna! Måste bara tänka på en lugnare skritt i dom eftersom hon vill takta och inte slappna av.
 
Såklart fick pappa bara med början av passet eftersom det var för lite utrymme på minnet i kameran.. Så fick inte med när hon gick som bäst. Men det kommer någon en liten film på måndag eftersom skolan har snabbare internet en jag. 


 
Träningen var på Fältis som ligger precis brevid valbo köpcentrum och bla Hööks, så jag stannade och köpte ett bett på hemvägen så slapp vi åka dit imon eller något. 
Ska testa ett baucher bett, Har sett flera som har börjat använt ett sånt nu, det har precis blivit godkänt och jag såg flera på Derbyt och SM som har ett sånt.
Så jag vart nyfiken på ett och var tvungen att testa, en kompis till mig har testat och Hon skrev att hennes ponny funkade jättebra på det! 
Det ska tydligen ligga mer stilla i hästens mun och har lite mer hävstångseffekt.  
 
Var i vilket fall tvungen att köpa ett bett med fasta ringar eftersom jag ska ha 3 olika bett och variera på( Ett med fasta, lösa ringar och ett bettlöst träns ) 
 
 
(bilderna tagna från google)
 
Spännande imon för att se hur Pia funkar på det ! 
 

Du&Du&Du

Är galet trött, somnade i soffan halv 7 och orkade knappt ta mig upp för att duscha.. Så det blir nog till att lägga sig tidigt idag! 
 
Nu sitter jag i sängen, nyduschad och ska krypa under täcket och fortsätta kolla på The O.C.
Sen måste jag läsa en Bok som vi fick på Svenskan, Vi fick i läxa att vi ska läsa 60 Sidor hemma tills imon för vi skulle tydligen ha något litet test! :o
 
Så det är bara att börja läsa. Har läst 20 sidor och den är faktiskt Ganska bra. Den heter Du&Du&Du ;)
 
 
 

Skritt tur i Åskvädret

Åkte upp till stallet klockan 16,00. Tog in hästarna och pysslade om pia lite, Det är galet mycket knott på kvällarna/nätterna! trots att dom har täcke så kryper dom innanför och biter dom.. 
Skrittade ut en stund barbacka på Pia, vart lite fundersam över hur hon skulle reagera eftersom hon tycker det är lite otäckt när jag kliver upp på henne barbacka och nu när jag inte ridit barbacka på ett tag. Men hon var super snäll! :D  Skrittade bara en sväng vid husen och genom en liten skogsstig hem, hon var så snäll så! Det åskade och blixtrade fast det var en bit bort som tur var. Men det kom närmare helatiden så jag red bara 20 minuter. :)
 
Precis när jag var klar i stallet och hade kommit innanför dörren så började det spöregna,hagla! Lagom tur ;)
 
 
Imon är det träning!
 

YOLO

Lyssnar på Spotify, Är igentligen meningen att jag ska göra en Tyskaläxa som vi ska läsa upp imon. Börjar 08,15 och slutar 13;50, Lagomt skönt! Vi har bara bild, tyska, slöjd :D Sen upp till stallet och Bara skritta ut på en  mystur i skogen, Perfekt! 
 
Ska Kolla vidare på The O.C nu, är helt kär i den serien ! 
 

Vinnarna av SM 2012

Anonym Om: Svar på tal
 
Kan du inte skriva lite om vad du tycker om dom ponnysarna som vann sm i B,C och D?
 
Svar; Visst kan jag det! :) 
 
Vinnare av B-ponnyerna; Findus. 19 år och still going strong, han har vunnit SM ett antal år nu så man blir inte precis förvånad av att han vann iår igen. Fast han hade en del som var uppe där och fajtades mot honom och var inte långt ifrån honom! Han är fin och gör allt rätt, men tycker faktiskt han är lite "tråkig" och kolla på om jag ska vara ärlig. Han gör liksom allt rätt och går som om han var radiostyrd, Det är roligare/spännande med en ponny med mer tryck i och som är lite mer på hugget.  :)
 
Vinnare av C-ponnyerna; Moelgarnedd Montana RW 114 ! :D
Måste jag skriva nå mer ? ;) Tror dom flesta som har läst min blogg vet vad jag tycker om honom, GALET fin ponny, Bara älskar honom! så underbar och söt ponny med enorma gångarter. 
 
Vinnare av D-ponnyerna; Puccini. Har faktiskt bara sett honom ordentligt 1-2 gånger innan. Men det är såklart en fin ponny med mycket schwung och har stora rörelser :) 
 
Ponny-SM dressyr medaljörer
D-ponny,C-ponny, B-ponny 
 

Dagens pass på åkern

Får ta tag i att skriva om hur vi haft det i Gotland. Men gör inte det nu. :)
 
Pia har fått gått på åkern i 2 dagar nu, igår gick hon lite lugnare i lång och låg och fick jobba lite lösgjörande. Hon kändes fin! Red med bett för första gången på 2 veckor och hon gick jätte bra! 
 
Idag så red jag lite mer styrketräning, Red till en åker lite längre bort som är lite bättre för den är lite större, Hon var Riktigt fin! Red med hackarmore och satte lite mer tryck i henne och red lite påbörjan till piaff och sen red jag övergångar till passage fast lite mer markbunden passage/piaff så hon skulle orka gå kvar i den runda formen och jobba med ryggen. 
 
Efter ett tag satte jag lite mer tryck och schwung och traven i en lugn takt och red lite övergångar skritt, passage och hon var superfin! Red där efter lite galopparbete med enkla byten och lite Volter sen så Ökade jag på så hon skulle få rensa ur kroppen på långsidorna och på kortsidorna så samlade jag och la en volt tills hon slappnade av och sen så fick hon öka Galoppen igen ! Gjorde så några gånger i båda varven, sen travade jag av henne Lång och Låg. 
 
Är riktigt nöjd med henne idag, Hon var verkligen superfin! 
 
 




 
Har gjort ett litet träningsschema för dom dagarna som är kvar på veckan;
 
Torsdag; Skritta en sväng i skogen.
Fredag; Träning för uffe på Fältis.
Lördag; Skritta, trava lite.
Söndag; Tävling! 
 

Svar på tal

Lisa Om: Hundutställning 
 
Hej. Har du fler ponnyer eller???
 
Svar; För "tillfället" har jag bara Min D-ponny Pia. Hade en B-ponny förut som heter American Dollar men han vart i April Såld till en familj på Gotland, Det var dom vi hälsade på ihelgen ! :) 
 
 
Vad tycker du om mig som ryttare? :)
 
Svar; Jag tycker du är väldigt duktig för din ålder och du är snäll :)
 
 
 
Anonym Om: Frågestund!! :D
vilka bloggar läser du? vilka är dina vänner på tävlingar? Favorit ponnyerna i kategorierna?
 
Svar; Jag läser lite av varje,
 
 
och flera andra! 
 
Pratar med så gott som alla som tävlar och har inga "speciella" jag är med! Men Några av dom är Alicia Carlsson, Anna-Malin Lyden, Stephanie Linde, Emma Tegelskär, Julia Wesen, Isabella tovek, Evelina Sundling, Amanda Frykman och måånga fler ;) 
 
Favorit ponnyerna;
 
B-ponny; Brodals Mistral, Stenbroåsens Ante
C-ponny; Moelgarnedd Montana RW 144
D-ponny; Top Nemo, Bångens Valentine 
 

<3

Hundutställning

Igår följde jag med Julia och Anna-Clara när dom red ut en sväng, senare på kvällen åkte vi och hyrde film och köpte godis. Kollade lite på film
Innan vi somnade :)

Nu på morgonen så har vi fodrat och släppt ut hästarna, nu klockan 08,00 ska jag följa med Sofie på hundutställningen. Om hon skulle bli best in show eller vad det heter så kommer hennes hundar mötas och då är jag tvungen att visa ena hunden.. Jag vill inte, det jag har mest ångest för är att jag ska ramla .. :(

Nu så!

Nu så är vi påväg! Är i valbo nu, Sofie hotar mig och säger att jag inte får somna.. Men vi får väll se ;)

Nu är min Drömponny tillsalu!

Nu är min drömponny Tillsalu.. eftersom Emma ska gå upp på D-ponny. Galet snygg,läcker ponny! Han vann blandannat SM 2012!
Hoppas han går till avel ett tag om ett par år! ;)  
 
 
Moelgarnedd Montana RW 114 
 
Underbar elitponny. Hästar säljesUnderbar elitponny. Hästar säljes

Gotland

Imon åker vi! Ska Åka hemifrån vid halv 9, Båten går kvart över 12.
Ska packa lite småsaker på morgonen och fixa mig lite.
Red ut på Pia en sista gång nu fram till Tisdag, Hon skötte sig superbra och var riktigt Fin! Traven var hon rund och fin i formen och trampade på ordentligt! Red lite övergångar passage-mellantrav-vanlig trav fast lite mer framåt. Hon var riktigt fin! :D Så nu får hon en liten mini semester medans jag är borta, så får pappa ta hand om henne! :)

Möjligtvis att jag mobilbloggar lite från båten med något litet inlägg, annars blir det förmodligen på sent på kvällen.

 

Min Nästa Tävling

Har bara 5 tävlingar kvar på året, En tävling är redan nästa vecka! :) Det är 3 omgångar med Elitlaget sen så ska jag åka ner till Nordhalland(Göteborg) på Lag SM för att rida Semi-finalen till Globen. Sen är det slut på tävlingar för iår och då börjar uppbyggnadsperioden med snöpulsning, galoppträning, konditionsträning, Sen är det bara att ladda om till Nästa år ! :D
 
 
* 2/9 Regional Dressyr(Elit omg.1) Rånäs
* 6/10 Regional Dressyr(Elit omg.2) Aros
* 13/10 DM Ponnydressyr, Heby rf
* 28/10 Regional Dressyr(Elit omg.3) Täby
* 2-4/11 Elit/Nationell Dressyr, Nordhalland
 
 
 
 
 
 

Äntligen

Han är Grym!

Mys kväll framför TV

Idag var första riktiga skoldagen, Gick väldigt segt men annars så var det väll inget speciellt :)


Åkte upp till stallet och red ut en stund på Pia, konditionsträning idag igen. Mycket hopp över lite små stockar och lite studs, backar m.m Så hon skulle komma igång och bli lite "snärtigare" i bakbenen(haha eller hur man ska förklara) Hon var väldigt fin iallafall! Dock lite stark och var väldigt "på" men det är bra att hon tycker det är roligt :D

Har pratat lite med Familjen Markström, Vi kommer ju åka ner på fredagen. Synd att vi inte åker ner imorgon för tydligen så skulle hela Julias klass sova över hos henne i loftet ovanför stallet Torsdag-Fredag och då vela ju jag vara med ;( Men Julia vill att jag ska följa med henne till skolan på Måndagen, men vi får väll se ;)

Ska bli riktigt roligt iallafall ! Ser fram emot tills vi åker :D

 

Klockan 20,00 blir det massa bra program på TV, måste kolla på robinson och flera andra. Så det blir nog till att sitta och mysa framför TV:n ikväll och Gosa med hunden ! :D 

 

Tillsalu - Maffigt Sto

Lovande dressyrsto. Hästar säljes
 
Hittade den här på¨Hästnet - Galet snyggt/maffigt sto! 
 
På bilden såg den ut att ha väldigt grov bog, Men det kanske bara är vinkeln också. Den är bara 4 år så det är inte färdig växt :D 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=642598&inriktning=4&typ=5
 

Ny Klippt Ponny!

Så onödig skoldag! Vi gick en sväng i skogen på typ 1 mil, gick längst Högbovägen hem så jag och några kompisar från Klassen passade på att svänga in till mitt Hus och hälsa på Valpen ;)
När vi kom tillbaka till skolan så slutade vi. Kom hem 12, började 09,00.
 
Klippte faktiskt Pia idag! :D  kände att det behövdes innan vintern och hon hade riktigt tjock päls på speciellt rumpan/benen så då åkte klippmaskinen fram nu innan jag ska åka till Gotland ! Rakade hela benen. Dels för att det är mycket lättare att hålla dom snygga/rena/ser sår mycket lättare sen så är det mycket snyggare tycker jag. :) Det ser mer stilrent ut.
 
Pia var jätte snäll, Hon stog och njöt när jag klippte henne så hon stog och kliade tillbaka på Pappa. ;)
Kunde gjort "schabraket"(pälsen ) där sadeln sitter betydligt bättre, Failade där.. det vart Bla för långt bak. 
 
 
Gjorde inte så mycket mer med henne idag mer än att Borsta och pyssla om henne, hon fick en liten vilodag idag och fick gå i hagen och ta det lite lugnt ;)
 
 
Min syster Bokade båtresan till Gotland igår! Vi kommer åka tidigt på Fredag morgon och kommer hem Natten mot Tisdagen :) Pia får stanna hemma eftersom det fanns inte plats för en lastbil på båten, så hon får ta det lite lugnt. Pappa får sköta om och Gå en sväng med henne varje dag. 
 
 

Första skoldagen avklarad!

Hejsan! Orkar inte starta datorn nu för då kommer jag bara fastna framför den ;)

Red en sväng på Pia till en åker 100 meter ifrån den som jag brukar rida på. Skulle rida dit för att kolla läget lite och sen så är det flera som sagt att man kan galoppträna/konditionsträna där eftersom det är en "rundel" där så det blir som en liten galoppbana ;) hittade dock inte den, utan jag får fråga och leta vidare. Men jag red en sväng på den åkern istället ! :) konditionstränade lite, hon fick galoppera på i ett högre tempo fast ändå i en lugn och taktmässig galopp. Hon vart väldigt stark och "på", men kändes jättefin! Pappa kollade och han sa samma sak :)

Det är bra att det finns åkrar som
Man kan rida på och trycka på dom
Så dom får rensa ur kroppen :D även fast jag rider ute i skogen varje dag så kan man inte trycka på dom så mycket på små ridstigar/vägar eftersom
Man kan få möte/rådjur kan hoppa fram
Och massa annat. ;)

Ja, men första skoldagen idag.. Började 08:15 fast vi fick vänta in alla så vi började inte förens 09,00.. Sen slutade vi 10,00 .. Kul! Vi fick lite papper och nyklarna till skåpen sen var det bara att åka hem igen.

Imon har vi mentorsdag, så vi ska gå typ 5-6 km med klassen, fika lite sen så får vi sluta vid typ 11. Såå onödigt !

Framridning SM 2012

Bilderna är tagna av Lovisa Axtelius
Bilderna är bara från framridningen när jag rider lång och låg.
 
 
 
 

Skola imon

Nu så! Ska ut och rasta Vovven, Bada, Måla naglarna och lite annat smått och gott. Sen måste jag sova om jag ska kunna orka gå upp..
 

tomt i stallet

Kom hem från stallet vid 12, åkte upp redan halv 10 eftersom jag skulle säga Hejdå till Frida som flyttat till Strömsholm.. så nu är det tomt i stallet ;( Måste åka och hälsa på henne snart!

Red ut en stund på Pia, det var riktigt kvaft/varmt så hon vart väldigt svettig. Men jag tycker hon skötte sig bra, hon kändes fin ! :)


På eftermiddagen så var Mamma och jag till Rusta/dollarstore och köpte lite nya 5 ämnes block/pennor/sudd osv till När skolan börjar.
Vi var även en sväng till Djur magasinet i Valbo och handlade en del till Dallas. Han fick följa med in i affären eftersom det är en djuraffär och Flera från personalen kom och klappade,gosade och vart helt kär i honom ! :D

 

Nu ska jag gå ner och äta ;) 

 

Sista Dagen

Usch, sista lov dagen imon .. Har gått runt och tänkt att det varit en dag till helatiden, vet inte hur jag ska skriva. Men som idag så tänkte jag helatiden att det var Fredag fast det är lördag..!
 
Aja, Sitter Faktiskt och spelar GTA. Haha! :D  För övrigt så har jag såklart varit i stallet, red ut en sväng med Frida som Flyttar till Strömsholm imon .. Vi skrittade först ut ute i "byn" bland alla hus, sen skrittade vi Längst Högbovägen och sen så red vi till åkern där vi travade/galopperade lite. :)
 
Pia vart väldigt laddad på åkern, kände att hon låg på väldigt mycket och vart väldigt stark! Men tyckte endå att hon kändes fin, betydligt bättre en hon har varit under ett par dagar nu när hon brunstat. Även idag var hon sig själv, hon vart lite stoig/envis i mellanåt men inte mer en vanligt, Det var när jag satte lite mer "press" på henne och töjde lite på gränserna. :)
 
Men som sagt så tyckte jag hon kändes fin! :D
 
Imon ska jag rida tidigt på förmiddagen så jag har det klart så jag kan göra något annat sista sommarlovsdagen ;)
Sen ska jag också säga hej då till Frida som skulle åka vid typ 10 imon .. ;(
 

Finally!

Äntligen!! Igår när jag red på Pia så var hon fortfarande Stoig och dryg, men när hon hade alla 4 hovar på Marken så var hon SUPERFIN!! :D 
 
Igår började vi ge henne Munkpeppar på morgonen och det hade såklart inte hunnit verka tills jag skulle rida på Eftermiddagen, Men i dag så märkte jag stor skillnad!! Hon var sig själv igen, så skönt att man vet att Munkpeppar hjälper på henne utefall det skulle komma tillbaka ! 
 
Hon var Riktigt fin! Formen är helt annorlunda nu mot för bara några veckor sedan, Känns som en helt annan häst. Rider ju fortfarande på hackarmore, Ska fortsätta med det i några veckor och rida med bett bara 1 gång i veckan. Hon funkar så bra med Hackamore så det spelar ingen roll! 
 
 

En tur ut till stugan

Igår så var vi ut till stugan en stund på kvällen. Mina kusiner Jasmine och Angelica följde också med och självklart lilla Dallas också ;)


Våran stuga ligger mitt ute i storsjön på en liten Ö, så vi måste åka båt för att komma dit. Det var första gången Dallas åkte båt, Han skötte sig jätte bra! På hemvägen så sov han till och med ! :D 
Vi åkte ut dit för att ta ett kvällsdopp vilket vi gjorde, Dallas fick bara doppa tassarna eftersom han är så pass liten och det var lite kallt. Men han vart väldigt avundsjuk när vi badade och plaskade i vattnet så han stog och skällde. Mamma stog och höll i honom och det ryckte i hela han för han vela följa efter oss! ;) 
 
Han fick vara med mamma när hon vattnade blommorna, det tyckte han var lika roligt. Han jagade vattenstrålen och när mamma spolade strålen precis framför nosen så började han bita och slicka på den. Han är så Go !
Hans ras ska tydligen inte gilla vatten och "hatar" att bada. 
 
Galet Cool valp! Endast 8 veckor och bryr sig inte i att åka båt/bil, när man dammsuger/klipper gräsmattan. Han går i Koppel och kan redan sitt och ligg, sover hela nätterna utan problem!
 

Vart tog sommaren vägen !?

Flera av dom jag känner börjar skolan denhär veckan, tex idag. Jag börjar nästa måndag. 
Försökte leta reda på ett schema för min klass men dom hade inte lagt ut något.. :(
 
Är inte precis så taggad kan jag ju säga, fast första veckan är väldigt skön! 
Måndag; Går 08:15-11, ska bara prata lite.
Tisdag; Mentorsdag
Onsdag; vanlig skoldag
 
Sen troligtvis torsdag-söndag eller om det blir fredag till Söndag så ska jag följa med min syrra till Gotland eftersom hon ska dit på hundutställning och då ska vi bo hos familjen Markström, så då kan jag passa på att träffa dollar och hälsa lite på deras nya föl som bara är en månad gamla! :D
Så då blir jag såklart ledig från skolan. ;) 
 
 
 
 
Vart är sommaren !? ;(
 

Typiskt Ston

Pia tar det lite lugnt denhär veckan för att årerupphämta sig lite. Sen så brunstar hon nå sjukt så det går knappt att rida henne.. Nu när hon har blivit i så pass bra kondition och fått mer muskler och orkar mer så brunstar hon ennu mer och börjar stoa sig när jag rider.. Förut så har hon bara brunstat i stallet och varit jättesnäll när jag ridit. Men nu så har hon börjat att stoa sig riktigt ordentligt när jag rider.. vilket började redan över SM. 
 
Igår var hon hemsk när jag skulle skritta ut på henne.. Jag rider med bettlöst bett(hackamore) nu när hon ska ta det lite lugnt vilket hon fungerar riktigt bra på. Men när jag jobbar henne lite med formen och gör något som hon inte tycker om eller hon hon tycker det är "för jobbigt" så ställer hon sig.. Hon började med det redan på SM. 
 
Så igår var hon inge rolig.. Idag var det mycket bättre, men på hemvägen när jag skulle lägga lite volter på åkern. Då vela hon inte vända hemifrån så då började hon ställa sig på bakbenen, studsa och svänga samtidigt. Men om hon vinner och vänder i ett sånt läge så är det kört för då drar hon hemåt. Man ju får/kan inte bli arg på henne, utan då blir det bara värre, iallafall om hon ställer sig. Det är en annan sak om hon sparkar. 
 
Hon kändes iallafall superfin idag mellan stegringarna, riktigt lösgjord och rund i formen. Hon kan gå hur fin i formen och framåt i takten som helst men när hon tycker att det räcker och hon inte vill nå mer så drar hon upp huvudet och börjar studsa,stegra, kasta sig för att komma undan jobbet. 
 
Drygt med ston ibland. Så idag har vi varit iväg till några som vi känner och lånat/köpt munkpeppar av dom som vi ska testa på pia, Vi får Hoppas att det funkar så vi får bort hennes stofasoner..!

Dallas

Mamma Fyllde 50 igår! Vilket betyder att vi fick lite främmande ;) 
Vi hade planerat att vi skulle köpa en hundvalp åt mamma, Det är det jag har skrivit om lite här på bloggen att jag längtar osv. Nettan var och hämtade honom i Söndags så pappa och jag åkte dit och hälsade på den direkt efter vi kom hem från SM så inte Mamma skulle märka. 
 
Han är hur go,snäll, charmig och sprallig som helst! Jätte Söt!! :D
 
Har tjatat på Henne i flera år över att jag vela ha en liten valp men Mamma vela inte det, hon har haft hund förut. Så Igår när Nettan kom med valpen så lurade vi mamma att hon skulle hjälpa nettan att bära upp vagnen upp för trappan och vid fotstödet så låg valpen under en filt. Mammas reaktion när det rörde sig var ; NÄHE....(!) HAR NI SLÄPAT MED EN HUND/KATT IGEN.. Jag ska inte ha någon!!  sen när hon fick se han så vart det helt annat, då märktes det hur kär hon vart i honom, Men vem blir inte det ;) :D
 
Mamma har varit med om att Sofie och Nettan har smygit hem med katter/kaniner/hamstrar osv förut därav reaktionen ;)
 
Dallas heter han iallafall Och vart precis 8 veckor i Söndags(eller om det var måndags?)! Han är en Volpino Italiano, Dom är faktiskt rätt sällsynta. Det föds bara 40 valpar/år och för ett antal år sedan så var rasen nästan utdöd.. Men Dom kan bli upp till 28 ÅR vilket är coolt! :D 
 
Sitter just nu hundvakt åt honom eftersom mamma är och jobbar, Såååå sööööt! 
 
(datumet på kameran stämmer inte, haha)
 

Resultatet

Har inte hunnit bloggat.. men Det gick mycket bättre idag en igår! är jätte nöjd med traven, Då låg jag på 71% helatiden(!) (dom har en tavla vid banan så man ser online %)
 
Skritten så skruvade hon i piruetten och i galoppen var hon hängig i handen så då lättar jag ut sadeln och driver inte med sätet.. men hade ingen miss utom en volt som vart lite för stor.. Men trots det så slutade jag på 63,9% eftersom skritten och galoppen drog ner lite. 

Dock så hade 3 domare mig på 65% och en på 60%. Men det var mycket bättre idag och man får inte missa ett dugg på ett SM om man ska vara i toppen, Imon är det B-final, Startar 14.00. Ska rida så bra jag kan och galoppen ska jag vara riktigt envis med och vara riktigt bestämd på framridningen med galoppen och INTE feg rida..(!)
 
Vi får se hur långt det räcker, helt ärligt så vill jag inte komma placerad för då kommer vi inte här ifrån förens halv 7  och vi har 4-5 timmar hem.  Sen vill jag hem för en speciell sak! åååh längtar :D
 
 
Det är många som kommer fram och tycker hon bara blir finare och finare och att det kommer bli superbra med lite mer styrka osv ! Jätte roligt att höra ! :D 
 
 

Längtar hem fast ändå inte

Har haft jätte trevligt! Vi var på ryttarfest nu på kvällen, Haha snacka om pinsamma föräldrar jag och steffi har ..
Dom har planerat att skämma ut oss så mycket det bara går, så när det var ett band med dansbands musik som spelade så började Steffis mamma och min pappa dansa mitt i alla bord vid scenen.. HAHA. Alla klappade händerna i takt.. och det var 80 personer som bara satt och skrattade och kollade på mig och steffi eftersom dom visste att det var våra föräldrar.

Gick och duschade en sväng nu på kvällen och steffi följde med och väntade på mig. Dock slutade kvällen lite dramatiskt men allt är bra nu!

Startar inte förens 15;04 imon. Då Jävlar ska jag rida och inte satsa så mycket i galoppökningarna eller iallafall inte sätta så mycket uppförsbacke där då hon tycker det är jobbigt. :)
Imon är det FEI Mästerskap, Vilket jag gillar starkt! Har aldrig gått bra ritt mässigt i Lagtävlansprogramet för det passar inte Pia och mig över huvudtaget..

Men imon då ska hon gå iallafall oavsett om domarna gillar mig eller inte. struntar i placering imon eftersom jag har ingen chans till A-final(Tyvärr..) så ska satsa på att vinna B-finalen på söndag istället ;) :D


Nya tag

Det gick inge bra.. Hon stoade sig i en galoppökning och ja.. Det kostar, 62,8%..

En hade mig på 60 och dom andra hade mig på 64%. Men det är SM och det är tufft och man får inte ha någon miss för då är man borta..

Fast jag har kollat på flera ryttare nu och det är flera som har gått jätte bra men nu ligger dom på 61-64% .

Nya tag imon ;)

Film från dagens ridpass innan SM

Film från dagens ridpass på banan, fick hjälp av steffi's mamma Ann-karin som hjälpte mig lite då jag har problem med min sist.. 
Så hon fick skrika på mig att jag skulle sträcka på mig helatiden och driva med sätet, måste ha någon som påminner mig då jag gärna kryper ihop och sitter som en hösäck.. och det är då jag tappar formen eftersom jag inte kan driva med sätet. 
 
I vilket fall så vart hon riktigt fin! startar 09;48 imon, Håll tummarna! 
 

Vetcheckat

Vi vetcheckade klockan 13 vilket gick bra! Kollade precis på tinnes ritt på os, Ska snart rida och lösgöra lite, vi får se hur det går :)

Badat, grillat och kollar på Film

Vi kom fram vid halv 6. En så länge har vi haft jätte trevligt!! Familjen linde bor brevid oss med deras lastbil och vi har grillat nu på kvällen och ätit tillsammans. Stephanie ska sova inne i våran husvagn med mig, Vi var ute och gick med Pia och Tequilla på kvällen och vi var i och badade med dom en stund i vänern. Dom har som en strand med långgrundt vatten så man kan bada med hästarna, så vi var i en stund. 
Imon ska vi rida dit och rida lite i vattnet så dom får lite vatten gympa ;) 
 
Steffi och jag sitter och kollar på paranormal activity, jag kollar på den för typ 5-6 gången men den är fortfarande lika läskig.. 
 
 

Mot Karlstad!

Sitter nu i bilen påväg till Karlstad på SM! Lyssnar på hästhoppningen på radion, han som pratar är så sjukt rolig! Haha, beskriver in i minsta detalj ;)

Vi kommer komma fram till 17-18.00. Kommer ha så sjukt roligt!

Fin men envis ponny

Har varit fullt upp hela dagen! kollade på dressyren på förmiddagen sen vid klockan 13 åkte jag upp till stallet. Red ut en sväng på Pia sedan badade jag henne lite snabbt samt packade iordning lite saker och smörjde tränsen. 
Var även och köpte Black Shine hos skomakaren och passade på att hämta upp mitt paket från Hästshopen som hade kommit! :)
 
Kom inte hem från stallet förens halv 8, hade inte ätit på hela dagen (inte ens frukost..) men var inte ens hungrig när jag kom hem ;p
 
 
Pia kändes jättefin, Men Dom skulle tydligen ha cykeltävling ute i skogen så det var massor med avspärrningsband mellan träden och sen var det en sten som är mitt i vägen som dom hade snurrat med avspärningsband.. 
Kände redan när jag skrittade från stallet att pia var lite på tårna och var tittig eftersom det var lite kallt och det duggregnade. 
Så såklart var dom där banden jätte läskiga så pia blåser upp sig och börjar små ställa sig och ska dra iväg men jag var bestämd och skulle ha henne kvar, Tillslut gav hon upp och nosade på den fast hon blåste fortfarande upp sig och sen fick hon något rus och tvärvände och började studsa och kasta sig framåt samtidigt.. Så har hon gjort ett antal gånger förut men det var över ½ år sedan nu! I ett sånt läge har man inte precis kontroll på henne vilket hon gott och väl vet av..  ju mer jag tar i henne desto mer ställer hon sig, sto.. ! 
 
Så tillslut fick jag fick hoppa av och säga åt henne så att hon skulle stanna och sedan hoppa upp igen, Hon var väldigt mycket på tårna då.. såfort jag tog i tyglarna började hon ställa sig men jag skrittade först på halvlånga tyglar och lekte lite med bettet och tillslut så fick jag henne att slappna av hyffsat och kunde ställa åt båda håll på tyglen utan problem. 
 
Men hon var riktigt fin innan "det hände" ;) :D  
 

Det går bra för sverige !

Synd för lite missar bara, tinne hade en riktigt Miss!!  

Imon åker vi

Imon åker vi(!!) vilket betyder att jag måste packa in i det sista idag, Smörja allt så det blänker, bada pia, Jämna till manen/svansen och Frisera lite. Samt såklart rida ;)
 
Mycket annat också, Bloggar mer ikväll.  
 

Moppetur till hedåsen

Har glömt att blogga om kvällen igår, finns inte så mycket att skriva men endå. 
Jag var till hedåsen med några kompisar från klassen, vi skulle till sörtutt men det var några där så vi åkte till Hedåsen istället. 
 
Jag följde med bara för roligt, dom frågade om jag skulle följa med och ta ett kvällsdopp men var inte så sugen men hade inget och göra så jag följde med endå :)  Så vi tog mopparna och åkte först in på ICA och köpte lite chips,vindruvur osv. Det slutade med att vi bara satt och åt godis och lyssnade på musik istället för ingen vela bada eftersom det var så kallt.. Så vi hade lite mysigt istället.
 
Vart Väldigt kallt på senare på kvällen, ångrade mig att jag inte tog nå tjockare kläder/jacka ! :)
Kom hem vid halv 12.
 

Grym träning!

Var till Valbo hos Familjen söderström och tränade för Uffe idag. Dom har egen utebana så dom vela ta dit uffe innan SM börjar :)
 
Pia gick superbra! Är jättenöjd! 
Tycker hon är betydligt bättre i munnen och formen nu, red med det nya tränset och bettet vilket var super! 
Hon är mycket bättre i formen som sagt, nu kan jag ta ihop henne lite mer i formen utan att hon går upp och knäpper av eller blir för öppen och spänd! :)  
 
Det var i en samling när vi skulle samla traven mot passage så mycket jag kunde i en rund form, då tyckte hon det var lite jobbigt vilket inte är så konstigt så då småställde hon sig, men det var bara en gång som hon gjorde det sen gick hon jätte bra! :)
 
Känns riktigt bra inför SM nu ! Betydligt bättre en i Jönköping då hon var lite framtung och hängig i handen. 
 
Kommer såklart film från idag, troligtvis idag eller imon. 
 
Uffe ska också som han alltid brukar göra följa med på SM, Vilket är jätte bra!
 
 
 
 
 

Vilken tur man har

ÅÅÅH tur man har som hamnar mitt i alla willands ekipage och landslagsponnyerna i första klassen på SM .. Suck :(
 
 
Men jag startar iallafall näst sist den andra dagen! :D 
 
 
 
Tydligen så verkar det ha blivit något fel med pengarna som vi satt in på TDB:n i Onsdags, Dom har inte kommit in en och det har tagit max 2 dagar innan.. Det skickades in redan i onsdags så det borde ju ha kommit in :(
 
Men det har det inte.. så vi får ringa och kolla upp det imon så dom kan dra pengarna till uppstallningen till SM!
 
 
Men det ordnar sig nog :) 

Planerar förfullt!

Min mamma fyller 50 Nästa tisdag, vi håller på och planera något riktigt roligt! Längtar sjukt mycket ! :D

Hon får inte veta någonting ! :D
Blir ni nyfikna ? ni får Vänta tills den 14! :D 
 

Grym ponny=Grym Dag!

Idag var Pia riktigt fin i skogen!! Red med det nya tränset för första gången och det fungerade super! Hon gick som en klocka :D Galoppen var underbar! hon gick i en riktig uppförsbacke , Traven var också jättefin ! 
Hoppade även ett litet terränghinder vilket gick super bra ;) 
 
Hon har blivit mycket bättre i formen! Hon är betydligt mer ihop/kortare och jobbar genom ryggen. Ska bli riktigt roligt att träna imon ! :D Ska rida klockan 13,00 så vi ska vara där vid 12,00 :)
 
Förhoppningsvis så kommer det film eftersom pappa ska filma. 
 
Innan jag var till stallet så åkte Frida och jag till Rusta, Dollarstore.
Köpte;
 
babyolja
våtservetter
sminkborttagningservetter 
3 handdukar
hårspännen
Disksvampar 10 pack, eller vad man nu ska kalla dom
helosan 
 
Tror det var allt ! :) 
 
Jag måste verkligen knäppa nya kort! Förmodligen så kommer det vell några nya nu från SM, laddar upp samma bilder helatiden .. :(
Bilden är från vintern 2010/2011

Ska sova hos Frida

Kom upp till stallet redan klockan 11, smörjde det bettlösa tränset, det bruna Rundsydda tränset som jag köpte i veckan och gjorde ren alla sporrar + att jag fixade lite i skåpet. :) Efter det gick jag och tog in Pia, red en sväng på lite grusvägar vid högbo ridklubb. Vela inte rida inne i skogen eftersom det är så sjukt mycket broms och flugor där! Pia kändes fin, travade lite och där kändes hon jättefin! :D När jag kom tillbaka till stallet så badade jag henne, det nya schampot verkade vara jätte bra! :D ställde ut henne i hagen så hon skulle få torka så jag vet inte hur hon är nu men pälsen kändes mjuk och betydligt renare. Ska bada henne noggrannare på tisdag, nu gjorde jag inte så noggrant eftersom jag ska göra en gång till :) Lite senare ikväll ska jag åka till Frida för jag ska sova där, hon ska följa med Mig när jag ska åka till dollarstore/rusta imon och köpa lite saker innan onsdag! :)

Det här med min stavning ;)

 
 
HAHAHAHAH! Jag vet.. skriver som tur är faktiskt inte såhär dåligt i vanliga fall. Utan det är när jag skriver på datorn eftersom man skriver så snabbt så skriver man(jag) som det låter sen får det stå så.. 
 
I vanliga fall skriver jag imorgon men eftersom imon är snabbare så skriver man det som ett slangord. imellanåt är ju för att man uttalar det så. 
Fast väl, skjuta, skjutsa är dom svåraste, som jag alltid har haft svårt för och som jag alltid glömmer bort .. Skriver somsagt alltid vell, skuta,skussa eftersom man uttalar det så! Fast vet inte om jag använt skjuta något här på bloggen ? haha men aja :) 
 
Men ja, Jag får väl försöka skärpa mig ;) Det var någon som äntligen klagade iallafall. hehe 
 
Haha skrattade när jag såg komentaren! ;)
Borde finnas en röd markering när man skriver inlägget som det finns på bla word så man ser vart man har skrivit fel!  ;p
 
 
 

Från ingenstans

Var som sagt en tur till Ryttarstugan, Frida följde med också. Fick med mig en del saker hem, men kommer bild imon!
 
Köpte;
*Sadeltvål
*En smörjsvamp och 2 vanliga "stora" 
*Show schampoo
*Sporrar
 
Kollade också på Patriks ritt med scandic, Han hade Väääldigt många missar vilket var synd!
För er som inte kollade så vela Scandic bla inte rygga i ryggningen, tittade till i ett hörn så han stannade till, galoppinslag i piaffen, fick flera 4,5:or och vart lite låg i formen imellan åt.Väldigt synd, men det går säkert mycket bättre imon! :) 
 
På kvällen tog Frida och jag en skrittur i "byn", Pia kändes iallafall Fin. Var meningen att jag skulle bada Pia idag men får göra det imon och sen en sväng på tisdag eller onsdag :) 
För övrigt så smörjde jag sågott som allt, något träns kvar. Ska vara i stallet hela dagen imon och bara pyssla. 
 
Vet inte vad det är med mig, Vill bara vara uppe i stallet hela dagarna, vill smörja, städa,pyssla/frisera Pia.  Men det är väl bara bra antar jag ;)  Men lixom från ingen vart, det är till och med så att jag typ ställer klockan(på typ 10-11) för jag vill upp till stallet. Är precis som första dagarna när man har fått en egen/ny häst ;) :D
förut har jag lixom varit i stallet och skött om henne ordentligt men inte smörjt varje dag utan kanske 1-2 gånger i månaden ordentligt. Om det ser skitigt ut så smörjer jag såklart. Men städa skåp/täckes hyllorna brukar jag skuta upp på ;)
 
Hehe ja.. Hoppas ni haft en bra dag :)
 
 
 
 

Ryttarstugan

Dagen ser ut som så att jag ska till Ryttarstugan en sväng om ett tag för att inhandla lite saker innan SM, speciellt ett schampoo så man får ponnyn ren och fin! ;) Sen så ska vi även passa på att kolla på När Patrik Kittel rider klockan 15,44 då Dom har en dator uppe från sändningarna från OS :D 
 
Direkt efter det ska jag upp till stallet och skritta ut en sväng på Pia, Ska smörja och pyssla lite i stallet också. Har även skickat efter 2 saker via hastshopen så jag vann 200 kronor när jag vart placerad i Rånäs. Dom ska skickas idag så antingen kommer dom fram imon eller på måndag. 
 

Svarar på några frågor från frågestunden

Ni kan fortfarande fråga Här! :D
 
Postat av: Irma - topponys.blogg.se

Ska du byta klubb nästa år? (hört någon säga att du ska det). Isf måste du byta till GRS haha!! 

 
Svar; Ja det ska jag, fast inte till GRS ;) utan till Årsta eller något liknande,det var igentligen meningen att jag skulle byta dit redan iår och vara med i deras elitlag. Men eftersom AROS fick ihop ett elitlag så kunde jag inte säga ifrån att vara med eftersom det vart lite sista minuten, skulle vara lite väl taskigt att byta då.Men nu har vi redan pratat med dom så dom vet av att Nästa år ska jag byta till Årsta eller någon liknande klubb men det lutar åt årsta ! :)
 
Eftersom det är "sista" ponny året så vill jag försöka satsa på Lag-SM medalj, sen så är det betydligt mer Årsta ekipage på tävlingarna en AROS! Det är bara en från AROS som är ute och tävlar så det är lite tråkigt.. :)
 
 
 
Postat av: Durturudutu det vet du ;)

Vad tycker du om Frida Blomqvist?  Varför är hon så jävla grym???? haha puuuss  

Svar; För hon bara är det ;)

Några this/that

Litet stall/stort stall

Ridbana/ridhuset/skogen/ängen (Fast ridbana om man ska trimma/träna dressyr, går inte så bra att göra det på ängen) 

Vit schabrak/färgat vid tävling (i dressyr) Vit schabrak/färgat vid tävling (i hoppning)

Patrik Kittel/Jan Brink

Rolf-Göran/Jens Fredricsson

Ponny/storhäst

Tävla hög hoppning/tävla låg dressyr

Pia/Dollar

Sylter Red Rover/Backeåns Shelley

Frida Blomqvist/Blomqvist Frida ;) 

 

 

Postat av: Johanna Söderberg

Hur fungerar det att rida ett kürprogram? Gör man ett färidgt program till domaren och ger de till dem med bedömningspunkter på ex (som i LB:1) "tre serpentinbågar"? Eller har domarna färdigt program? Får de då sitta och leta efter ex slutan? Eller hur fungerar det?  Grattis till en super bra säsong! 

 

Svar; Tack!! Ja det är jätte roligt! fast väldigt krongligt och svårt igentligen .. Man måste kunna i huvudet vad som måste vara med utifall man rider fel och man måste sätta in något, får man inte med allt så blir det minus poäng eller så blir man diskad. Men det som är bra är att domarna vet inte hur programet ser ut så om man rider fel så ska man bara rida vidare eftersom ingen vet att det är fel!

Utan domarna dom får ett papper som alla punkterna som måste vara med står som dom bedömmer. så när dom ser att man gör en sluta så får dom leta efter den punkten i deras papper och sätta poäng, gör man flera slutor en så sätter dom poäng för alla sen avrundar dom resultatet vilket blir slutresultatet för den slutan. 

Tex; 6,7,6,8 då får man kanske slutresultatet 7 utav dom om du förstår ? :) 

Dethär ska en Ponnykür innehålla; 

och det är de som dom sätter poäng på :)

 

 

 

 

Postat av: Anonym

Läste tidigare om du vill ha pampigare musik i traven, kolla in the piano guys, vad tycker du om de?

Svar; Tack för tipset! kollade upp dom och jag gillade dom, men jag tyckte det var lite väl mycket piano/flöjt för min del.. det låter inte bra i högtalarna på tävlingar när man har flöjt eller om det blir ljusa toner eftersom alla tävlingsarrangörer har inte jätte bra ljudsystem så det skär i öronen när dom höga tonerna kommer.. Sen vill jag ha mer "tryck " i musiken och mer takt så man värkligen märker skillnad i övergångarna från samlad-ökad trav osv. 

 
Här är ett tex kanske lite överdrivet men det är tyyp sånhär musik men det är bara ett tex :)
 
 
eller typ denna ;)
 
 
 
 
 

Postat av: Lisa

Vad kostade pannbandet i inlägget här nedanför? Efva Attling va? Skitsnyggt! 

Svar; Nej, det är faktiskt från fortis et liber! :) Köpte det på norrlandsmästerskapen i timrå 2010 har för mig att det var något efterbjudande så det kostade typ 350 kr, men du hittar det Här för 420 kr :)

 

Ni kan fortfarande fråga Här! :D
 

Kunde inte hålla mig

Pia skötte sig idag, vart ett litet lösgjörande pass på åkern med det bettlösa tränset. Kunde inte hålla mig utan jag var tvungen att trava och galoppera lite lång och låg i formen! ;p
 
Men hon kändes fin, man får ju inte direkt den bästa känslan med ett bettlöst träns utan det är lite skillnad mot att ha ett bett i munnen :) 
Vart kvar i stallet enda tills 19.00, Sen så åkte jag och mötte några som skulle köpa mina stigbyglar efter det så åkte jag upp vid 21.00 och fodrade och pysslade om pia lite samt att jag smörjde av tränsen/tyglarna :)
 
Har gjort ett litet schema innan SM såhär kommer veckan att se ut;
 
Fredag: Skritta ut
Lördag: Skritta och trava liite.
Söndag: Rida ut
Måndag: Lösgjörande pass för uffe
Tisdag: lätt pass i skogen, Pia får Massage på kvällen av ingalill
Onsdag-söndag: SM!
 
Är jätte trött så ska nog faktiskt gå och sova nu, God natt allihopa ! :)
 

Amanda och Jarnos resa är över

 
Visste ni detta? Tyvärr så är Amanda och Jarnos resa över och dom letar nu en ny liten ryttare till honom .. 
 

Min nästa Kür!

Såhär kommer min nästa kür se ut! Tror domarna kommer gilla det ! :D 
 
 
   
 
 
HAHAHAHAH

Asså HAHAH

 
Gud, snacka om Natthumor .. Men det är galet roligt att titta på, kan inte sluta skratta! 

Hahah! :D

Frågestund!! :D

 
 
Fråga så mycket du vill! This or That, Tävlingar, Hästar, Pia, SM, Fritid osv :)

Tar det lugnt innan SM

Nu är jag hemma efter att tagit in Hästarna :)
 
Om ni undrar över varför jag inte skrivit något om Pia så är det för att det finns inte så mycket att skriva jusst nu, hon skrittas bara denhär veckan eller iallafall fram till lördagen för att hon ska få lite åter upphämtning från alla tävlingar innan SM!
 
Fast jag rider lösgjörande i skogen när jag skrittar så hon hålls igång och inte blir stel som en pinne. Jag testade att rida med det nya bettet idag och vad jag kände så var det stoor skillnad! Hon var mycket lättare och jag kunde skritta på halvlånga glappande tyglar och endå så gick hon i form och hon var så mycket bättre och lättare i formen! Hon tuggade mer på bettet och var la mer stöd utan att bli hängig utan hon var riktigt lätt. Vet inte hur jag ska förklara men hon kändes jättefin iallafall!
 
Hon har varit lite stum i munnen förut så när jag ska ta ihop henne till samlad skritt från fri skritt så spänner hon sig i början innan hon kommer till den runda fina formen, Men nu så gick hon ner i den på engång och tuggade på bettet.  Så det Värkade som att hon trivdes med bettet :D 
 
Blir så sugen på att rida ordentligt men hon ska få ta det lugnt nu domhär dagarna sen kan jag få rida ordentligt igen :)
 
 
 
Senare ikväll ska Pappa och jag åka och kolla på Gestrike Sportryttarnas hoppträningar så ska vi prata lite med dom :)


Imon ska jag sitta framför datorn hela dagen och kolla på SVT PLAY, om jag nu får fart på det.. för Dressyren börjar då ! :D
 
 

Väntar på maten ;)

Sitter på travinn nu och äter mat, har redan varit till stallet på förmiddagen men vi ska upp till stallet lite senare och ta in dom :)

Ladda ner en design på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!