Lite annat

Nu har jag fixat klart pia, duschat benen och haft på back on track bandage som hon ska ha över natten.
skrittade ut en stund barbacka på henne idag och hon var jättefin!
Startar 13:50 första klassen och 18:00 den andra , startar båda direkt efter en 30 min paus så då är det nog ny sladdat direkt innan mina starter ! (y)
Så det räcker om vi åker från stallet 09.00 för det tar 2,5 timmar dit ! blir sovmorgon till 07.00 ;)
Lite annat en när jag tävlade Dollar för då brukade jag börja rida fram 07.00 ...

Sovit över med nåågra timmar..

Lyckat.. Jag vaknade nu och har inte ens hört alarmet eller något :o men det var skönt och sova ut men nu fick jag lite bråttom .. Nu måste jag hoppa i duschen för jag orkade inte det igår och sen så jag vaknar ordentligt och sen ska jag till stallet :)

Har lovat Frida och gå en liten sväng med Robban ikväll eftersom hon ska bort och jag ska endå vara där hela kvällen :)


Undra hur länge jag hade sovit om inte Frida ringt och väckt mig klockan 12!? ;o

Hah nu måste jag sätta fart! :)

bilder från kürdebuten

Har fått lite mer bilder från hästhagens ryttarförening nu! Det var en tjej som heter Julia wesén cosmo som har knäppt bilderna.
Dom är tagna i min debut i küren och som jag har skrivit förut så var hon väldigt spänd och överladdad i den vilket syns på bilderna men jag tycker travbilden (den översta) är skitsnygg/häftig! :)
Du hittar hennes blogg här !
Dagens failbild;
Hahah ! asså hon gör travökningen jättebra och länger fint, men eftersom hon vart såå jädra stark så lära jag sitta emot som satan och hon vart öppen i formen.
Så bortsett från att jag satt som jag gjorde och att hon vart lite väl öppen i formen så är bilden jättefin ! :)

ennu en gång, så sant!!

underbara väder

sötnos! Hon fick gå ut en stund utan täcke idag medans jag var uppe i stallet och hon stog bara och njöt i solen!


bilder från träningen idag

Några bilder från när jag var till uffe och red igenom min kür idag, har haft ont om tid till att blogga men pia är hur fiin som helst och på lilja träningen i fredags var hon underbar! Fick myycket beröm av lena och hon har ju sett pia förut och hon tycker hon har blivit jättefin, Vi jobbade mycket med min sist att jag ska sträcka upp mig och komma bak med axlarna för jag blir gärna framåtlutad..
Lena vela också att vi skulle ta föl på henne för det skulle hon vara perfekt för ! Men hon får gå några år till innan :)
Imon ska jag smörja och fixa till tävlingen på tisdag, är riktigt taggad! och så fin som pia är nu har hon aldrig varit!!  och hon kommer bara bli bättre och bättre ju varmare de blir eftersom hon har ryggproblem så kommer hon långsamare igång om det är kallt, så det ska bli riktigt roligt i sommar! :))

Skräckfilm mitt i skogen

Sitter på rummet och kollar på skräckfilm Mitt i skogen.. Håller på och dö :o nu kollar vi på någon jätte läskig film om någon tjej som blivit typ förbannad av djävulen. Den låter inte så läskig men
Det är det, sen ska vi kolla på paranormal acktivity 2 .. Fyfan kommer inte våga sova..! Imon har jag tillgång till datorn så
Då kommer jag blogga :)

övernatta med us

Imon till på söndag så ska vi i US i gestrike sportryttare sova över i stugorna på gestrike sportryttares anläggning(bilden).
Ska bli jätte roligt ! Typ mitt ute i skogen och sen så får vi kolla på någon skräckfilm eller något ;)
Ska bli jätte roligt iallafall! :D

Vi skulle tagit med oss hästarna för vi har planerat länge att vi ska sova över med hästarna och rida ut på långritt osv men eftersom det bara är 1 natt som vi ska sova över så blir det så krongligt om vi ska ta med hästarna så vi får göra det någon annan gång! :)

Sen så får vi se om jag sak till Uffe och rida igenom küren i hans ridhus på söndag eftermiddag. :)

Träning för lena lilja

har matte nu men jag slänger in ett litet inlägg.
Igår så red jag ut på pia, och hon var superfin. Lite pigg bara men jag red till utebanan en liten stund efter det och red lite på fyrkantspåret där det var lite fastare underlag, Red lång och låg och hon var superfin då också!!
Massagen gjorde mycket för hon är mycket mer lösgjord nu och går på ordentligt i skritten och är mycker rundare i formen nu ! :)
Det är bara traven som jag ska få lite lugnare takt så hon får mer schwung och vilar på steget. men det börjar komma mer och mer nu!

Idag så ska jag träna för lena lilja. Fick en tid så jag passar på och göra det :)  Vi ska hålla till i Maria hedins ridhus och träningen börjar 19:50.


Startlistorna har kommit ut för den nationella tävlingen i eskilstuna 1 Maj. Det blir 4 året i rad jag åker dit! :) Starttiderna har inte kommit ut, men dom gör det på måndag eftermiddag, Men jag har räknat ut lite snabbt att jag startar första klassen 13:20 Och det andra klassen 18:45..  Får ju sovmorgon iallafall!


Vetrinär

Vart ingen bloggning igår för jag vart kvar istallet till på natten för En häst i vårat stall hade kolik känningar så vi fick ringa vetrinären.
Men Pia var superfin och rida!! Skrittade och travade lite bara men idag så ska jag galoppera lite också :)

skolan

Sitter i skolan, trodde vi började kvart över men vi började halv.. Försöker plugga mer musik, vi skulle typ försöka få han och flytta på det till nästa onsdag så han kan ha en till genomgång idag för vi fattar inget..
Men vi får se kan typ allt nu.

panik inför prov imon..!!

Pluggar Musik som tusan så det blir ett litet snabbt inlägg, Hon fick massage idag och hon var jättefin, hon var lite spänd i rumpan på höger sida. Hon brukar alltid vara stelast på vänster men där var hon lite stel men det släppte men det gjorde det inte riktigt på höger sida Men det vart mycket mjukare så där ska vi massera ordentligt 1-2 gånger i veckan så det hålls mjukt.
Det är ju för att nu på träningarna så jobbar vi mycket samling och i vänster varv som är hennes svåraste så jobbar vi mycket med att få in höger bak mer "in under" och lika i höger varv med vänster bak. Men eftersom vänster är hennes svåraste sida så blir det mer belastning på höger bak.
Så det är inte så konstigt, Men hon tyckte pia hade blivit mycket finare i kroppen sen sist!
sen bokade vi en till tid på tisdagen i mitten av Maj efter Mantorps meeting :)
Nu måste jag plugga vidare.. Vi hörs!
Pluggar Musik som tusan så det blir ett litet snabbt inlägg, Hon fick massage idag och hon var jättefin, hon var lite spänd i rumpan på höger sida. Hon brukar alltid vara stelast på vänster men där var hon lite stel men det släppte men det gjorde det inte riktigt på höger sida Men det vart mycket mjukare så där ska vi massera ordentligt 1-2 gånger i veckan så det hålls mjukt.
Det är ju för att nu på träningarna så jobbar vi mycket samling och i vänster varv som är hennes svåraste så jobbar vi mycket med att få in höger bak mer "in under" och lika i höger varv med vänster bak. Men eftersom vänster är hennes svåraste sida så blir det mer belastning på höger bak.
Så det är inte så konstigt, Men hon tyckte pia hade blivit mycket finare i kroppen sen sist!
sen bokade vi en till tid på tisdagen i mitten av Maj efter Mantorps meeting :)

Nu måste jag plugga vidare.. Vi hörs!


D på matteprovet!

Fick precis reda på att jag fick D nästan C på mitt matteprov!! Och jag som låg på gränsen till underkänt innan vi bytte lärare för våran förra lärare var ingeeee bra.. har skrivit det förut på bloggen. Om vi inte förstog så tog han och typ skrek på en och då blir man bara ennu mer stressad och ja han gjorde massa andra saker också..
Vårat schema, fast det är lite ändringar i det. haha var i brist av bild.. 

saknad

Saknar dig så det gör ont..  sötnosen

bloggning på lunchen


Idag så Måste jag plugga musik som bara den.. ! Ska ta med mig datorn till stallet och plugga medans pia får massage..
Jag slutar skolan 13,20 idag och sen behöver jag inte åka upp till stallet förens vid halv 17:45 för klockan 18:30 ska hon få massage.
Perfekt att hon ska ta det lugnt domhär 2-3 dagarna när jag har som mest med prov/läxor i skolan.

Trafiksäker ponny!

idag så skrittade jag bara ut på pia på helt långa tyglar och lät henne bara skritta på som hon vill, bara mysred :)
När jag red lite vid husen så kom det en bil som sopar bort allt grus från vägarna, typ såhär såg det ut fast den var mer som en lastbil och större.  
iaf så låter dom inte så lite, jag skrittade på iallafall och han åkte saaakta,sakta farbi för han trodde att hon skulle bli rädd men pia stog och kollade på den medans den fortsatte sopa grus en halvmeter ifrån henne. jag kollade upp på han som körde bilen och han gav tummen upp till mig eller det var ju till pia eftersom hon var så lugn!
Hon är som en ko ute i trafiken, det är hur skönt som hällst att ha en trafiksäker häst. kan rida vart jag vill ! :)
roligt inlägg.. 

Ryttarstugan

Var en sväng till ryttarstugan idag, var tvungan att köpa nya stallskor då mina har spruckit upp på hela sidan. Men dom har hållt i 4 år iallafall ! :D
Jag köpte dom bruna som är på bilden, dom är skit snygga och super sköna. Mycket snyggare i värkligheten! Ska sno dom till skolan imorgon hade jag tänkt..!

Sen köpte jag ett par nya sporrar med gummiskydd då mina som är utan skydd skaver sönder mina skor/stövlar vilket inte är snyggt/bra.. och sen så köpte jag ett par sporrämmar i läder till dom också!
Är super nöjd med skorna och att jag valde dom istället för dom andra ! Dom är extra bra för dom som har dåliga knän/rygg och som inte kan stå still så länge. jag har lite problem med min rygg eller det är något som ligger fel för jag har ramlat förut så jag får superont om jag står still för länge och om jag sitter för mycket eller står still så kan jag knappt gå sen .. ser ut som en gammal tant när jag går Och såklart så vågar jag inte gå och fixa till ryggen heller..
oj nu spårade det ur .. dethär köpte jag idag iallafall ;)

årets höjd punkt

LBM. Meeting Lilla Rundan Kat B, Lokal, B ponny

RyttareHästKlubbAnmäld
Anna-Clara Markström American Dollar Wisby Ridklubb 2012-04-23 16:10:09
Frida Moyell-Åvall Grenadine Källetorps Ridsällskap 2012-04-23 18:20:37
Saga Wahlman Tracco Stävie Ryttarförening 2012-04-23 15:06:14
Lisa Willenhag Stenbroåsens Hank B Marvin Torslanda Ridklubb 2012-04-23 13:57:07
nu är både jag, julia och anna-clara med dollar anmäld till Derbyt i skåne i juli!!!! :D
Vi ska bo i våran husvagn/hästlastbil under meetinget, Ska bli super roligt!
Jag ska rida stora rundan med pia, men julia och anna-clara är anmäld till lilla-rundan för dom han inte kvalat en.

Så sjukt roligt där! dom har sjukt fina ridvägar och as roliga terräng hinder ute i skogen på den anläggningen där i dagstorp.



vilka mer ska till dagstorp?

Slutar snart

sitter i skolan och väntar på att SO ska börja, idag ska pia få vaccination eller troligtvis så har hon redan fått det. Annars måste vi åka till ATG idag och göra det!
Och för någon timme sedan så vart hon skodd också :) Och massage imorgon, ponnyn blir dyr denhär veckan!! Men det är hon värd (L)

slut resultatet

Nu har resultaten kommit ut på hemsidan, man ser att en domare har dömt ner mig rejält i FEI lagtävlan och att hon har varit väldigt ojämn i sin bedömning. :)

Klass 2 - Dressyr FEI Lagtävlansprogram ponny 2012 Kategori D
24 anmälda, 23 startande, 6 placerade
Överdomare: Charlotta Ingvarsdott
Tävlingsledare: Mia Ström
Domare H: Eva Rydström
Domare C: Anna-Britta Oldén
Domare M: Charlotta Ingvarsdotter
PlatsRyttareHästPremieHCMTotaltProcent
UppfödareHärstamning
1 Paulina Harsem Valdo RP 150 266 237 257 760 64,957
Rånäs Ridklubb Vermont - Derano Gold 1 12 2
2 Sofia Wittlock Kilarry Socks 257 248 254 759 64,872
Östra Sörmlands L Okänd - Okänd 3 6 4
3 Amanda Frykman Little Big Man 244 241 270 755 64,530
Högbo Ridklubb Robin Hood - Galliano 12 10 1
4 Anna Gerdt Åstratorps Moa 248 249 255 752 64,274
Segersta SR Åstratorps Mowitz - Willoway Golddigger 8 4 3
5 Malin Lönn Casiopeia 2 259 252 240 751 64,188
Aros RS Caliostro - Black Boy 2 1 15
6 Victoria Avellan-Ryd Brave Heart 246 251 253 750 64,103
Täby RS Henfynyw Tywysog - Isaksbo Jeronimo 11 2 5
7 Matilda Stambeck Stackarps Peeron RNF 176 243 250 252 745 63,675
Årsta-Runsten Rodlease Dancing Gold - Ashely Aristocrat 13 3 6
8 Kally Hansson My Boy 247 249 247 743 63,504
Årsta-Runsten Merlin - Valiant Starlight 10 4 8
9 Amanda Frestadius Prince Pogi 252 248 241 741 63,333
Hudiksvalls R&PK Verona´s Bo-Gi - Power Boy 4 6 12
9 Charlotta Olofsson Dune MW 250 240 251 741 63,333
Rånäs Ridklubb Verona's Gerswin RP 136 - Langar 6 11 7
11 Hannah Hennix Monet 249 243 245 737 62,991
Segersta SR Prince River xx RP - Picasso RWM 7 9 9
12 Isabelle LindholmSchmidt Gimmic 251 246 234 731 62,479
Täby RS - - - 5 8 16
13 Madelen Laituri Lofty Roseanne 248 236 243 727 62,137
Dyltabruks RF Ashfield Cathal Crobdhearg - Skryne Bright Cloud 8 13 10
14 Jessika Pettersson BC 236 232 241 709 60,598
Harbo-ortens RS Okänd 17 15 12
15 Vendela Stertman Esse Goldprince 237 228 243 708 60,513
Enköpings RK Willoway Golddigger - Prinsen 16 18 10
16 Malin Grothérus Bagheera 241 235 226 702 60,000
Aros RS Okänd - Okänd 14 14 19
17 Wilma Nilsagård Cinderella 227 232 241 700 59,829
Örebro Ryttarteam Columbus 20 15 12
18 Elin Samrell Brolötens Noblesse 238 232 229 699 59,744
Björklinge RF Juno Rory RC - Ballydonagh Cassanova 15 15 17
19 Isabella Lidbrandt Azalea 231 223 229 683 58,376
Stora Wäsby FRK Frederiksminde Hazy Chance - Honey Chief 18 20 17
20 Sofia Sjöberg Kantjes Topaz 229 220 222 671 57,350
Stora Wäsby FRK Kantjes Ronaldo - Briljant 19 21 20
21 Julia Åström Chezz II 224 226 206 656 56,068
Trosa RS Paddock Camargue - Balans 21 19 22
22 Tove Bernström Stackarps Mabel 219 212 209 640 54,701
Roslagens R&KK Rodlease Dancing Gold RNF - Lorimer RNF 22 22 21
23 Greta Müller Spirello 209 198 188 595 50,855


Klass 1 - Dressyr FEI Ind. mästerskapspr. ponny 2012 Kategori D
25 anmälda, 23 startande, 6 placerade
Överdomare: Sigrid Bergåkra
Tävlingsledare: Mia Ström
Domare H: Marlene Kamsvik
Domare C: Viebeke Weiner
Domare M: Lena Lilja
PlatsRyttareHästPremieHCMTotaltProcent
UppfödareHärstamning
1 Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine 281 284 308 873 70,976
Årsta-Runsten Vermont - Uplands Bronze 2 1 1
2 Amanda Frykman Little Big Man 287 276 296 859 69,837
Högbo Ridklubb Robin Hood - Galliano 1 2 4
3 Kally Hansson Delgado 264 274 305 843 68,537
Årsta-Runsten Domingo - Nils 6 4 2
4 Paulina Harsem Valdo RP 150 267 270 289 826 67,154
Rånäs Ridklubb Vermont - Derano Gold 3 5 5
5 Matilda Stambeck Stackarps Peeron RNF 176 244 275 302 821 66,748
Årsta-Runsten Rodlease Dancing Gold - Ashely Aristocrat 12 3 3
6 Catherine Kleberg Bambino 266 265 288 819 66,585
Sjövillans RK Carolinas Foxglove - Urbino 4 6 6
7 Malin Lönn Casiopeia 2 265 254 287 806 65,528
Aros RS Caliostro - Black Boy 5 9 7
8 Charlotta Olofsson Dune MW 250 256 283 789 64,146
Rånäs Ridklubb Verona's Gerswin RP 136 - Langar 10 8 8
9 Madelen Laituri Lofty Roseanne 263 254 265 782 63,577
Dyltabruks RF Ashfield Cathal Crobdhearg - Skryne Bright Cloud 7 9 9
10 Anna Gerdt Åstratorps Moa 260 263 253 776 63,089
Segersta SR Åstratorps Mowitz - Willoway Golddigger 8 7 12
11 Vendela Stertman Esse Goldprince 253 249 262 764 62,114
Enköpings RK Willoway Golddigger - Prinsen 9 13 10
12 Sofia Wittlock Kilarry Socks 241 251 254 746 60,650
Östra Sörmlands L Okänd - Okänd 15 12 11
13 Isabella Lidbrandt Azalea 250 241 247 738 60,000
Stora Wäsby FRK Frederiksminde Hazy Chance - Honey Chief 10 19 15
14 Jessika Pettersson BC 241 253 241 735 59,756
Harbo-ortens RS Okänd 15 11 20
15 Elin Samrell Brolötens Noblesse 233 246 252 731 59,431
Björklinge RF Juno Rory RC - Ballydonagh Cassanova 20 14 13
16 Klara Andersson Antelli Felix 230 244 252 726 59,024
Segersta SR Okänd - Okänd 22 15 13
16 Malin Grothérus Bagheera 241 242 243 726 59,024
Aros RS Okänd - Okänd 15 18 17
18 Wilma Nilsagård Cinderella 241 237 246 724 58,862
Örebro Ryttarteam Columbus 15 21 16
19 Hannah Hennix Monet 242 243 237 722 58,699
Segersta SR Prince River xx RP - Picasso RWM 13 16 21
20 Sofia Sjöberg Kantjes Topaz 235 243 242 720 58,537
Stora Wäsby FRK Kantjes Ronaldo - Briljant 19 16 18
21 Matilda Rosen Bristol Cream 231 232 242 705 57,317
Insjöns RK Ekelunds Nalle RWR - Meesa Heesa 1479277 21 22 18
22 Julia Åström Chezz II 242 230 230 702 57,073
Trosa RS Paddock Camargue - Balans 13 23 22
23 Tove Bernström Stackarps Mabel 230 238 230 698 56,748
Roslagens R&KK Rodlease Dancing Gold RNF - Lorimer RNF 22 20 22



onödigt

Har pluggat hela dagen efter jag kom hem från stallet, har en liten paus nu och ska snart börja igen.. Kom på att jag har tyskaprov redan nu på tisdag istället för fredagen och sen har vi musikprov på onsdagen..
Det är musikprovet som är värst.. jävla b-biss-c-ciss-d-diss.. osv  fattar inget :o
vadfan ska vi kunna det för? Jo, för om ni vill starta eller vara med i ett band.
Jag vill inte vara med i något band!? Dom som vill det kan vell få göra denhär..

V.17
Apr
23
24
Tyskprov år 8
25


Musikprov
26 8C - Studiebesök på Sandvik kl: 9:00 - 13:00

27
V.18
Apr
Maj
30 Lovdag
1 Maj
2
3
4
V.19
Maj
7
8
9
10
11
V.20
Maj
14
15
16
17 Kristi Himmelsf.
18 Lovdag
V.21
Maj
21
22
23
24 8CC biologiprov
25
V.22 Maj
Jun
28
29
30 Sandvik 150 år 9.30-12.00
31
1
V.23
Jun
4 Gymnasiebesök för  åk.8.
5
6 Nationaldagen
7
8
V.24
Jun
11
12
13 Skolavslutning
14 Sommarlov
15 Sommarlov

sen så lägger dom in nya prov som vi ska ha nästa vecka osv så kalendern uppdateras helatiden..

Bästa som finns

Tog mitt nova bett idag och red ut och skrittade, travade och galopperade lite i skogen, red bara lösgörande lång,låg och rund , hon var lite stel i början i sidorna mest vänster.
men hon vart superfin efter att jag red lite bogen in /öppnor på vägarna och lite volt så jag ställde igenom sidorna och en så red jag lite i backar också, Hon vart riktigt självbärig efter det!
Fick rida lite lösgörande idag efter tävlingen eftersom imon ska hon få vaccination och bli skodd så då måste hon ta det lugnt och bara skrittas och lika på tisdagen också för då ska hon få massage!



Världens fulaste häst

Diego lider av det väldigt ovanliga wry nose syndrome vilket gör att hans ansikte har förvridits. Han är nu utnämd titeln världens fulaste häst. Men hans 6-årige ägare Maddison bryr sig inte om hur Diego ser ut, utan hon älskar honom lika mycket för det!
Jätte söt ju.. ! :')
Diego with Maddison Biddlecombe

svar på tal

Julia Wesén om Fin ponny med kapacitet och superstam!:
oj vad är det för nån?! :D
Julia Wesén om Fin ponny med kapacitet och superstam!:
oj vad är det för nån?! :D
Svar; Glömde att skriva att bilden var klickbar, men jag hittade den på hastnet. Jättefin ungponny med superbra stam! Dessutom var den isabell och det gjorde inte saken sämre ;)

Sen är han bara 3 år  och precis inriden så tänk vad fin han skulle bli sen med rätt träning !
Drömponny. Hästar säljes

Resultatet

Har gått helt okej, första klassen är jag hyffsat nöjd med men jag hade onödiga missar.. Men jag hatar att rida i conlecting ring! För panik för det är så litet och man måste hålla koll på den andra som också rider i conlecting så jag tappar allt för jag kan inte fokusera. hahah

Men jag kom 5:à på 64,19% (domarna var ojämna med 6%) den som vann hade 64,90% så ni förstår hur jämnt det var.. Sen så fick jag en felridning fast jag inte skulle ha den!! För det var ökning lång diagonal och Pia tjurade så hon gick på dubbla spår i början med rumpan vid fyrkanten bara 3 meter efter första bokstaven men frambenen gick på diagonalen(har film på det) men då såg det vell ut som att jag red fel och började öka vid andra bokstaven på något konstigt sett -.- för dom borde vell se att jag försökte att få ut henne på diagonalen där och att hon tjurade ihop för man ser på filmen att det syns övertydligt att hon tjurade ihop. Hade jag haft dom där 6 poängen så hade jag ju typ vunnit .. :(

Men dom dömde jätte konstigt! Dom hade inte en "linje" så man såg vad den och denn skulle få utan dom åkte hur som hällst och det skiljde jätte mycket på domarna på varje ekipage, det var en som hade över 10 % skillnad och så får det inte vara..

Aja men andra klassen gick jag inte in i conlecting och det gick mycket bättre! Är supernöjd med traven och galoppen var också jätte fin men hon vart tittig på ett hål som var i sargen så hon bytte galopp och sen när jag skulle byta tillbaka så vela hon bara iväg så hon började studsa och sen hade jag en miss i slutet i upptaget från ökade traven till halthälsning där hon stannade upp för hon trodde det var slut, men det var flera som gjorde det då dom är van att göra halt hälsning då.

Jag fick 65,55% och kom precis utanför placering(7:a) vilket är bra med tanke på missarna som drar ner massor på allmänna intrycket osv och 3 domare. Sen så var dom ojämn i denhär klassen också, hade 61% av en och 70% av en..såg dom samma ritt? Där jag fick 5-6 av den lägsta domaren hade jag 7-8 av dom andra.. ;o

Men hon var värkligen superfin där i sista klassen så jag är jättenöjd! Man kan inte stressa fram med pia eller ja,inte med någon häst för man får tillbaka det senare! Så det kommer ta tid innan jag får till samlingen och formen på henne men det har hänt mycket bara iår och när jag väl får henne rätt så kommer hon bli superfin så det är bara och jobba på! :)


Fick många komentarer om att jag har en superfin ponny osv. roligt,roligt! :)

Fel av miiig

Aros rytttarsällskap ska det vara ;)

God natt!

Starttiderna

Jag startar första klassen 12:26 och den andra klassen 16:08.

Det är på Aros ryttarförening som är min "hemma" klubb och som jag tävlar för :)

Mobilblogg

Är så sjukt trött så det blir lite snabb mobilbloggning. Jag har precis kommit hem från stallet efter att ha smörjt allt och flätat pias man,svans,pannlugg(rullar upp dom imorgon) för imon är det ju tävling!

Jag hade uffeträning idag också och hon var UNDERBAR!!!! Hon har inte varit så fin på läääänge!! Vela inte sluta rida..!
Så vi får hoppas att det sitter i imorgon också! Men helt ärligt så struntar jag i hur det går för det kommer typ vara snö storm vilket är det värsta vädret för Pia och sen hade jag sån känsla idag när jag red så jag är super nöjd med henne!

Även idag så skrittade jag av henne barbacka en stund, fast idag så skrittade jag av henne i ridhuset då det snöade ute.

Blir tidig kväll för mig idag. Håller på att somna i soffan. Jag ska kolla upp när jag startar så kommer det ett inlägg om det senare, såklart så bloggar jag efter varje start om hur det gick(mobilbloggning)

Fin ponny med kapacitet och superstam!

Drömponny. Hästar säljes
(bilden är klickbar)

Ni missar vell inte värlscupen på tvn?

SVT1 & SVT2

 

Fredag 20 april
16:00 SVT 2: Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix.
16:30 SVT 1: forts. Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix. 
22:15 SVT 2: Rolex FEI World CupTM Final II.

Lördag 21 april
14:20 SVT 1: LIVE! Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix Kür.
16:00 SVT 2: LIVE! forts. Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix Kür.
15:00 SVT 2: LIVE! Rolex FEI World CupTM Final III.

SVT Play


Fredag 20 april
12:00: LIVE! Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix. (Länk)
19:00: LIVE! Rolex FEI World CupTM Final II. (Länk)

Lördag 21 april
14:20: LIVE! Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix Kür. (Länk)

Söndag 22 april
15:00: LIVE! Rolex FEI World CupTM Final III. (Länk)

 

 

FEI TV


FEI-TV är en betalkanal sänder live på webben:

Fredag 20 april
11:55 Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix.
18:55 Rolex FEI World CupTM Final II.

Lördag 21 april
13:55 Reem Acra FEI World CupTM Final Grand Prix Kür.

Söndag 22 april
13:55 Rolex FEI World CupTM Final III.

Lev dagen som om den vore din sista

Klockan 12.00 i dag drar Gand Prix-klassen i gång för dressyrryttarna i den Bosch. Men efter chockbeskedet om att den tyske dressyrlandslagstränaren Holger Schmezer har hittats död på sitt hotellrum är stämningen nedstämd...

Läs mer här;



http://www.hippson.se/blogs/Hippsonredaktionen/fredag-sorg-praglar-dressyrfinalen.htm


Matteprov

Precis gjort matteprovet. Är jätte nöjd, är så skönt att ha det gjort nu!

Fattar inte hur jag lyckas!? på lektionerna så fattar jag knappt något men på proven så från ingenstans så kommer jag på svaret i huvudet och hur man räknar ut och allt! Dock så kommer jag aldrig få ett A i matte för jag suger på det! Vafan ska man kunna nå jävla X/3+6*8 för !?

eller typ 5b2*4a/4ab ett sånt tal var det på provet...





skoldatorn is alive!



Äntligen funkar min skoldator igen!  den har varit på ominstallation så nu är alla mina skolarbeten,bilder,program borta..!

Aja nu funkar den iallafall! :D

Magsjuk..

Såklart så vart min syrra magsjuk inatt så hon kan inte rida på Pia idag.. Och jag börjar också blir sjuk. Jag hade feber ett tag men annars så har jag jätte ont i halsen osv.. Men jag måste rida ut och lösgöra i skogen så det är bara att bita ihop..!

Jag slutar om 3 min och sen så åker jag upp Till stallet.

uffeträning

Träningen gick sådär ibörjan var hon övertaggad och stack faktiskt med mig en gång då dom byggde hinder utanför ridhuset(Hahah!) men sen i slutet så fick jag ihop henne rund och fin i formen.
Efter jag hade ridit klart tog vi av sadeln och sedan så skrittade jag av henne barbacka en stund. När jag skulle hoppa upp så var det ett bord med ett mindre steg framför/bakom osv så när jag skulle hoppa upp så vart det en bit ifrån så jag lärade "kasta" mig upp eller vad man ska säga(nu är det säkert någon som misstolkar det) Men hon stog hur snällt som hellst och sen skrittade jag iväg!
Imon så ska sofie faktiskt hoppa upp och rida lite lösgörande på henne.
Nu måste jag träna på kemi och matte för imon har vi kemi förhör/prov på typ 8-10 sidor..

Bara teorin kvar

Nu är jag äntligen klar med körningen på moppekursen det gick jätte bra ! Gjorde min 4:de och sista idag, är påväg tillbaka till skolan nu (a)

stämmer sjukt bra!

Dollar stor trivs!

Har pratat lite med dom som har köpt Dollar. Igår så red anna-clara och julia ut tillsammans i skogen och travade/galopperade och dollar skötte sig jätte bra sen på kvällen när dom skulle kvällsfodra så låg dollar ner i boxen och han låg kvar medans dom pysslade i stallet osv men sen när dom började prassla med maten så ställde han sig såklart upp!
image description
Jag ska försöka komma ner till gotland eller någon i juni om jag hinner/har råd och den 24-27 juni så ska dom kommer till uffe med både dollar och toffe och gå på uffeläger med mig. Sen den 25-26 augusti så ska jag och min syrra ner till gotland för hon ska dit på hundutställning så då ska jag följa med. Sen så ska kanske julia följa med på SM den 10-12 augusti !


underbart

Red ut en stund barbacka på pia idag i skogen, så härligt när man inte behöver rida med sadel varje dag nu!
Jag ringde pappa och sa att han lärde hjälpa mig att stå på andra sidan när jag hoppade upp för hon tycker det är liite läskigt när jag ska ta över benet över ryggen när jag ska hoppa upp, men när jag väl är uppe är hon jätte snäll. men hon är vell van att det brukar göra ont när man hoppar upp på henne.

Men i vilket fall så väntade jag på pappa ett tag men han skulle inte komma förens om 20 min så jag testade att hoppa upp själv för jag hade int all tid i världen på mig för jag hade moppekurs efter det.
Jag testade och lägga benet över ryggen och då spände hon sig lite men stog på samma ställe endå men jag hade kvar benet på samma ställe tills hon slappnade av vilket hon gjorde efter bara 5-10 sekunder och sedan hoppade jag upp och red iväg.

Helt galet! sedan så red jag ut i skogen och testade att galloppera och hoppa lite för första gången barbacka på henne och hon tyckte det var super roligt! Jag kommer åt henne mycket bättre barbacka så jag får henne rundare i formen och det märks att hon trivs av att slippa sadeln!!
Galoppen har blivit mycket bättre, hon går i typ piruettgalopp i uppförsbackarna och bär upp sig ordentligt ibörjan så tog hon bettet och stack upp för backarna för hon orkade inte bära sig och bromsade jag in henne lite såm började hon och ställa sig osv.. hon orkade inte skritta upp för en backe utan började takta/trava.
Men det är riktigt roligt nu när jag kan rida barbacka!
Imon är det uffeträning i trödje 20.00 på kvällen, är så tomt med bara 1 häst nu för alltid innan uffeträningarna så brukar jag åka upp direkt efter skolan så jag skulle hinnan rida dollar en sväng innan  men nu så behöver jag inte åka upp förens klockan 5.. blir så mycket tid över .. :(



svar på tal

Anonym om Premiär att rida barbacka!:
Hur gick det för dom? :D
Svar; Tror du menar tävlingen ;)
Men det gick faktiskt jätte bra om man tänker att hon bara har ridit 5 gånger på 2 år och dom gångerna är på dollar så hon är väldigt "grön" och kan inte så mycket och dagen innan tävlingen så åkte vi till ett ridhus och tränade lite och då fick hon testa och sitta ner och eftersom han har så stor gång så flög och åt alla håll och kanter och klarade ionte av att sitta ner.. så julia och jag tog av stigbyglarna på och hade lite sitsträning, hon hållde på att ramla av flera gånger men dollar var så snäll och bromsade in såfort han kände att hon gled åt sidan!
sen när vi satte på stigbyglarna så gick det myckety bättre, nu kunde hon sitta ner fast hon behöver träna lite mer på sistsen men det var mycket bättre än bara 1-2 gånger sedan!!
På tävlingen var han superfin! lugn i takten osv, vart lite öppen i formen på tävlingsbanan men det var första tävling över huvudtaget för anna-clara så hon fokuserade bara att komma runt så hon tappade honom lite. men det var fullt godkänt! bara på 2-3 gånger har hon fått till honom rund i formen och lugn i takten!

Men hon fick 56% i lätt b:2 (lång bana) Hon fick en 8:a på inridningen!
för övrigt så skrev domaren på allmäna intrycket att han skulle gå fram mer och få mer schwung i gångarterna för han blir så att han går lite på "tomgång"

Dollar har gångarterna , men det är anna-clara som ska lära sig att rida i dom och det är därför vi backar några steg nu och har han jätte samlad i trav/galopp så hon kan sitta ner och sedan när hon kommer åt honom bättre och rätar upp sig och lär sig sitta ner så kan hon kräva mera schwung i gångarterna! :)

men för övrigt så tyckte alla att han var en jättefin ponny!
Men det kommer bli riktigt bra för man ser att det blir bara bättre och bättre för varje gång hon rider och hon hittar bara mer och mera knappar på honom! Sen så kan ju julia(hennes storsyster) rida honom några gånger i veckan och hjälpa till att lösgöra sidorna på honom.så det blir nog toppen!  :)
Hoppas du vart nöjd med ditt svar!

Värsta dagen i mitt liv

Somnar gråtandes inatt..

Påväg hem nu

Vi åkte precis av båten och är nu påväg hem från Nynäshamn. Har ingen lust att blogga nu för såfort jag tänker på ponnyn så får jag tårar i ögonen.. När vi skulle åka från stallet så gick jag förbi dollar och klappade på honom lite snabbt genom gallret innan vi åkte, jag kände att jag skulle inte klara av att gå in i boxen för jag skulle börja grina på engång.. Sen när vi satte oss i bilen så frågade pappa om jag kramade om honom och då svarade jag nej och efter det så kunde jag inte hålla mig , jag vet inte hur länge jag grinade..

Nej usch.. När jag kommer hem ska jag skritta ut barbacka på Pia i skogen och rensa tankarna.

Premiär att rida barbacka!

Några av bilderna jag samlat på mig under helgen. Har också gjort min premiär ritt barbacka på pia idag! vilket ni ser på bilderna. När hon kom så gick det absolut inte att rida barbacka på henne för när dom försökte förut så åkte dom av lika snabbt igen..
Men pia var jätte snäll medans jag testade och hänga lite på henne och sedan hoppade jag upp på henne, Det vart bara en skrittrunda men man såg att pia värkligen njöt av att slippa sadeln! så nu kommer det blir mycket barbacka ridning i veckan kan jag lova, perfekt nu till sommaren så man kan rida ut barbacka osv, så drygt att man måste sadla bara för att rida ut en liten stund..
Imon är det hemfärd.. båten går här ifrån 07:05 så vi kommer hem på eftermiddagen. Sen när vi kommer hem ska jag nog skritta ut barbacka på pia igen! :D
Hjälpte julia att sätta upp håret och hon fick låna mina hårsaker idag när hon tävlade. Är så trött så jag håller på att somna.. och sen är det skola på tisdag FML

bilder från första dagen på gotland

När vi kom fram till hamnen där vi ska gå på färjan så gick vi en stund med dom eftersom det var 1 timme kvar tills båten skulle komma så vi gick runt vid husen och alla tåg och lastbilar osv
Dom var så snälla så, dollar stog och kollade in alla lastbilar/bilar parkerade på parkeringen eftersom dom också skulle med gotlandsbåten.

När vi kom fram så ställde vi in dom i boxen så dom fick äta i lugn och ro medans katarina och pappa gjorde hagarna. Efter någon timme så gick vi tillbaka till stallet och gjorde i ordning dollar, pia, toffe dom för en ridtur.
Vi skrittade,travade mest men jag och julia galopperade lite också bakom dollar. Anna-clara travade bara eftersom det var hemväg och dollar blir kan bli väldigt taggad/stark om han ska galoppera med andra hästar och eftersom hon bara ridit honom 2 gånger innan så och hon har inte ridit sedan dess på någon häst.
Men han såg lösgjord ut för han gick på tygeln helatiden och var fin i takten osv. Anna-clara var överlycklig !!
Anna-Clara har blingat hennes tävlingsschabrak som hon ska ha på söndag, Hur gulligt är det lixom inte !?
Idag nu på morgonen så släppte vi ut dom i hagen för första gången, Dom trivdes och började äta gräs på engång och dollar såg nöjd ut.
Pia var väldigt avundsjuk och vart helt galen när dollar gick och hälsade på toffe eftersom då vart hon helt själv där borta i hagen så hon var väldigt orolig i början men sen så flyttade jag hötussen vid dollars staket så då kunde hon stå där och äta hö medans hon håller koll på dollar. Vi får vell se hur det går att åka hem sen..
IDag så ska vi på eftermiddagen åka till hanna etzner och rida i deras ridhus(det är deras tränare) och sen ska vell hon kolla lite på dollar också. Jag ska ta med pia och jogga lite i ridhuset en stund lite lång/låg i formen.
Sen på kvällen ska vi ut och äta igen ! :)
imorgon har jag och julia bestämt att vi ska rida ut på en långritt i skogen och rejsa på en jättebra galoppstig som är flera km lång! och sen ska vi såklart hoppa också! Längtar ! :D

Trivs superbra

Igår så red vi ut och det gick jätte bra! Alla hästarna var jätte pigga! Sen på kvällen så åkte vi och åt på en pizzeria eftersom dom inte hade hunnit köpt mat för dom flyttade in här på riktigt typ igår. Men det är ett riktigt fint hus men det behövs fixas/renoveras lite och stallet är jättemysigt! Kommer bilder senare!

Mobilbloggning påväg till gotland

Igår så vart det Inge bloggning på kvällen för jag hade fullt upp med att packa.. Men båda var jätte snäll och superfina!

Nu har vi precis åkt från stallet och är påväg till Nynäshamn för att åka färja över till Gotland.
Dom har precis i veckan flyttat till sitt nya hus med stall osv i Visby, ska bli riktigt roligt!
Imorgon ska vi ut och äta och sen på söndagen så ska Anna-Clara tävla på dollar! Hon har bara ridit honom 2 gånger men eftersom hennes storasyster ska dit och tävla så fick Anna-Clara också följa med.

Ska blir roligt att se deras första tävling! Kommer massor med bilder osv under domhär 5 dagarna så håll utkik! ;)

sista gången


Idag så tänkte jag att jag ska rida ut och bara mysa med dollar i skogen eftersom det är sista gången jag rider på honom här hemma och han är "min" eller vad man ska säga.
Och pia ska jag faktiskt tömköra i skogen i uppförsbackar så hon får stärka sig ennu mer, fast bara i skritt då hon ska få ta det lugnt ennu en dag. :)
Juste sen klockan 13:30-14:30 har jag moppekurs.. så efter det så får jag åka till stallet. innan moppekursen så ska jag passa på att packa ihop alla dollars saker som är här hemma i garaget.

dethär följde med hem igår

igår var jag till valbo, Köpte en jeansjacka, jeans, tröja, trosor.
  • Jeansjacka, H&M 349;-
  • Jeans, Gina Tricot 499;-
  • Stickad Tröja, JC 299;-
  • Stringtrosor, Cubus 49;-

Bilder från helgen

Några bilder från helgen.

Fotograf; Lovisa Olén








Sitter på bussen

Jag har varit i Valbo och shoppat typ hela dagen fast nu är jag påväg hem. Har också haft min första körlektion på moppekursen idag! Nu ska jag hem och byta om sen upp till mina älskade ponnyer! <3

bara 8 timmar kvar..

Fick 63,74% i FEI Mästerskap men det var bästa ritten på hela meetinget! Hon var jättefin i formen, Mycket mer ihop en vad hon har varit innan !
Så vi är jätte nöjd med henne och vi struntar i resultatet, Dom ligger riktigt lågt i denhär klassen. den som leder har 66% och Flera Landslagsryttare som gjorde jättefina ritter fick 64-65% !
Men det var skritten som drog ner för mig .. hon var riktigt spänd där så jag fick 6-5:or och det var koffisient där och det är 3 domare så jag förlorar massor med poäng..  Det var ju tävling på utebanan idag och det märktes att pia "trivdes" bättre där en i ridhuset för det var mer fastare underlag så hon hade mer framåtbjudning och orkade lyfta mer i traven/galoppen!
Vi är nu påväg hem, vi kommer vara hemma mitt i natten.. 
Men nu ska det blir skönt och åka till gotland och ta det lugnt och inte tävla, sen är det den 21 april en nationell endagars tävling i Aros och 1 Maj en i eskilstuna och efter det så är det ett meeting mitten på Maj i mantorp men efter det så är det ledigt i 5-6 veckor! så då blir det en återupphämtnings/uppbyggnadperiod !


Jag är iallafall Nöjd med Pia! Nu ska jag sova, kunde inte sova något inatt.. somnade vid 4-5.


Galen 17 åring

Skriver imorgon hur det gick med küren, hon var iallafall helt galen och var jätte taggad så hon stog och studsade osv, men det är ju bara positivt för då har har hon ju framåtbjudning ;) Men nu är första küren avklarad så nu är det bara att bita ihop och komma igen till Mantorp.

Imon är det tävling på utebanan, vi får vell se hur det går. Det är bättre underlag där och hon brukar alltid gå bättre när det är utomhus så ja vi får hoppas på det bästa. :)


bättre idag

Gick lite bättre idag en igår, jag tränade mycket att hon skulle vara framme för skänkeln på framridningen och hon var mycket bättre idag! Hon var till och med nästan för pigg för hon var tittig på allt och var riktigt taggad!
Jag tappade formen lite på banan men det är en träningssak också .. Men jag fick 65,56% och kom 9:a vilket är helt okej, hade 7:or genom hela galopprogrammet utom på 3 ställen ! :)
Riktigt bra priser var det också! I högbo var det bara vinnaren som fick ett täcke och resten av dom som vart placerad fick inget, inte ens anmälningsavgiften tillbaka..!
Men Här så fick jag Fast jag kom 9:a en hel 20 kg säck(fick välja själv vilken jag vela ha) och rosett,plankett!
Snart är det küren! riktigt taggad faktiskt, Har aldrig ridit kür förut så det ska bli spännande och såklart så är jag nervös !

snart är det dags igen

Håller på och byter om nu, det är bättre väder idag!
Men D-ponny klasserna är i ridhuset idag igen .. men nu vet jag hur jag ska tänka när jag ska rida fram då jag vet att det är tungt underlag och väldigt kvaft där inne, Det är bättre på fyrkanten men för övrigt så är det jätte djupt!
Ska försöka rida så bra jag kan sen får vi se hur långt det räcket ! :)


svar på tal

J O N S S O N L  ([email protected]) om trött tjej:
har du kvar dollar? :)
J O N S S O N L  ([email protected]) om trött tjej:
har du kvar dollar? :)


Svar;

Just nu så är han kvar men vi åker ner till gotland på torsdag och lämnar honom till dom nya ägarna.. :)´

trött tjej

Nu ska jag gå och sova. Har kollat igenom küren och gjort reservplaner utifall något skulle gå fel så jag vet vad jag ska ändra på osv. Imon är första start kl 13,47 och küren är inte förens kl 20,19..


mysig kvällstur

Har kollat på tävlingar hela dagen och avslutade kvällen med en skritt tur på pia tillsammans med steffi och tequilla på över 1 timme.
Det var inte liiite fina hästar/ponnyer här eller.. några av storhästarna är TO DIE FOR!

Har även gjort soundcheck vilket gick bra, var väldigt nervös då alla juniorer/ponny/young rider ryttare var där och skulle testa sin kür. Jag gjorde soundcheck en gång till efter det för jag vart osäker över ljudet så jag höjde lite, Pia bryr sig inget om ljudet ut över att hon blir taggad men det är bara bra, men det får ju inte vara så högt så domarna håller för öronen ;)
gammal bild

resultat

på Framridningen kändes hon superfin, hon la stöd på bettet och hon börjar komma under sig med bakbenen mer och mer!
det var väääldigt slaskigt och öjämnt/gjupt ! Sen var det dags för mig att gå in på conlektingring i ridhuset, Det var jätte gjupt underlag även där och ojämnt.. och det var riktigt kvaft där inne ..
Så Pia segade till och "dog" eller vad man ska säga, men hon var fortfarande rund i formen vart lite öppen i mellan åt annars är jag faktiskt jätte nöjd om man tänker på att hon stog i en lastbil hela dagen igår.
Och då gick jag in på mobilen och kollade mitt resultat vilket blev 64,73... Tycker att det var lite lågt för så "dålig" var faktiskt inte ritten även om den kunde varit mycket bättre..
Aja jag är nöjd med henne vilket är huvudsaken och imon är det tävling på utebanan så då kommer hon nog tagga till ! för hon var riktigt pigg på utebanan och hon sprang rätt igenom alla stora vattenpölar utan problem!!

Skönt att jag är klar för idag, nu ska jag byta om till något frächare och kolla när alla rider. Ikväll ska vi äta middag med några som vi känner ! :)


det här med skånska..

Är inte ett dugg taggad på att tävla nu .. Vaknade vid 9 och kollade ut och det snöar.. OCH INTE LITE HELLER!
framridning på utebanan är det också och alla ponnyklasser ska vara på utebana utom Küren.. Fast dom ska ha Lätt AP:1 (som jag rider idag) inomhus som tur är !
Har iallafall precis varit och knoppat pia's man, hon var så snäll så :)  Gud jag kommer snacka typ skånska när jag kommer hem .. :o När man kommer in i stallet eller något och inte lyssnar ordentligt vad dom säger så låter det som danska.. Hahaha!   Typ Alla här snackar skånska..
jaja nu ska jag fixa mig för klockan 12 ska jag börja rida fram!

startlista för imorgon

GOD NATT

Nu ska jag faktiskt gå och sova :) Blir att ställa klockan på 09:30 så jag hinner knoppa pia's man innan jag tävlar!


äntligen framme

Vi kom fram till skåne vid 19,00. det tog ett tag innan vi hittade rätt väg då vi åkte runt på massa småvägar helatiden ..  när vi kom fram så gick jag en sväng med henne, Familjen matsson kom fram och hälsade lite på henne en stund också.
Jag har också gått en stund med henne för 10 min sedan.
imorgon startar jag 13:08 vet inte om det är ute eller inne, men det återstår att se imorgon :)
Det är iallafall hemskt väder här i skåne.. Fyfan! regnar hur mycket som hälst och banorna är helt fulla med vatten.. Pia är inpackad med täcken så hon inte ka frysa.
Ganska tomt stall en så länge ;)

en bit kvar

sitter i bilen påväg till skåne nu! Det är ungefär 7-8 timmar kvar..
Pia fick gå ut en sväng i hagen på morgonen eftersom hon inte får gå ut på några dagar nu :) Känns som om man har glömt något för det är så tomt nu när man bara åker med 1 häst .. Hahah!
kommer fram vid 19-20.00 så då ska jag pyssla om pia och gå en sväng med henne. Hinner inte soundchecka min kür idag men som tur är så kan man göra det imorgon också!
Mina koncentrations miner går inte att slå.. hahahah! Gammalbild från förra året.

svar på tal

Kommentar Tid
Julia Wesén om imon åker vi:
Ska du inte Rida inledande på måndag? :)
IP: 213.114.52.50 06 April, 10:00

Julia Wesén om imon åker vi:

Ska du inte Rida inledande på måndag? :)
svar; Som det ser ut som nu ska jag inte göra det, men om det skulle gå jätte dåligt på måndagen eller hela helgen så startar jag nog den. Eftersom man inte kan kvala till SM i det programmet så känns det onödigt att starta det för det blir så mycket för henne sen har vi en lång resa hem också .. såg i efterhand när allt var betalt att det var FEI inledande och att man inte kan kvala i det :)

sugen på storhäst

Sitter och kollar på hastnet och shit vad sugen man blir på att skaffa storhäst nu..! Finns sjukt fina storhästar tillsalu.
Men det får vänta något år till..
Men pia är som en storhäst att rida på Men endå, det skulle vara roligt att ha en storhäst på sidan av.
Dock så finns det ingen tid över till 2 hästar .. sen kostar det otroligt mycket pengar! :(

imon åker vi

I helgen så ska jag ju till skåne och tävla med pia, vi ska åka från stallet vid 10 imon så vi är framme vid typ 19-20.00.
på söndagen så ska jag faktiskt debutera med att rida kür! küren ingår också i globenkvalet.

på lördagen ska jag bara starta En lätt AP:1 för att komma igång efter den långa resan.
På söndagen: FEI lagtävlan, FEI kür
Måndagen: FEI mästerskap

vi kommer antagligen hem natten mot tisdagen.. sen blir det inte många timmars sömn för 10,15 är det körlektion(moppe) och efter det ska jag till valbo/gävle och shoppa med några kompisar!
Enda dagen som är "ledig" är onsdagen men då ska jag Packa alla dollars saker och vända upp och ner på hela garaget hemma och plocka bort alla dollars saker eftersom dom ska med..


5/4

Har fortfarande inte fått igång skoldatorn en .. Jävla Dator!! jag som har massa saker som jag måste skriva och jag har skrivit upp alla prov/läxor där .. Typsikt!

Så nu använder jag min mini-dator.
Igår så var ju sista uffeträningen på dollar någonsin .. han var superfin! lite stel i högersidan men han var superfin, pappa filmade också! :)
Idag så slutade jag från skolan vid 12.00, jag red ut på pia en sväng i skogen och lösgjorde och tränade galoppträning i backarna då hon behöver stärka sig ennu lite till.
Hon var superfin! Och laddade på ordentligt!
Dollar testade jag faktiskt och rida med ett pehlam idag, bara för att kolla om den funkar att rida på honom med det så dom nya ägarna vet :) För det är vell bättre om jag testar lite en att lilla anna-clara hoppar upp på honom och han blir helt knäpp av bettet..
Men det funkade faktiskt jätte bra, han vart riktig känslig bara asså jag behövde knappt ta i honom för att han skulle stanna från galopp. kunde rida på halvlånga tyglar och behövde bara backa lite på handen för att han skulle sakta in/stanna.
Men han trivdes med det iallafall, så i värsta fall så kan man rida på det men det är inget som jag ska tipsa om att rida på starka bett på honom helatiden utan det blir ju om han blir för taggad när hon rider ut med någon eftersom hon har ju inte så mycket att sätta imot om han blir lite taggad, sen om man rider för mycket på starka bett så blir han tung och hängig när man byter tillbaka till ett vanligt 3-delat igen och det vill man inte ! :)

Typiskt..

Inge bloggning idag eftersom min skoldatorerna har krachat.. Inte bas min som gjort det heller, dom suger!

Är just nu påväg till trödje för den allra sista uffeträningen med dollar..<3

Över förväntan

Roligt som man har så gick jag in på TDB och kollade vart jag låg på rankingen.
Av ALLA ponnyer i hela sverige(hoppning,dressyr..) så låg jag 1:a

och av ALLA ponnyer/hästar i hela sverige så ligger jag 28:a.
Dock så är det ju bara början på året.. men endå :)

bäst att ha koll

Sitter och skriver ut alla karenslistor så jag har koll på vad som är doping och inte.

Idag så har jag iallafall Skrittat ut med pia på en långtur i skogen och jag joggade lite lång och låg också. Pia var en som en bomb att rida imellan åt! Hon var riktigt pigg och endå så tog hon det bara lungt igår annars har hon gått riktigt hårt i helgen så hon borde vara lite tröttare.. Men icke.. men hon ska ta det lite lugnare imon också med skritt och lite trav.
Dollar red jag ut på med dressyrsadeln och galopperade i backar och red också lite dressyr i skogen och red lite öppna,sluta på en bred skogsväg och lösgjorde så han var eftergiven i sidoirna. Han kändes jättefin! han var faktiskt inte så pigg idag fick till och med driva lite för att han skulle galoppera på i backarna.

Efter vi varit i stallet så åkte vi direkt till en foderbutik i valbo som heter Pavo och köpte foder. :)

vart ska ridsporten ta vägen ?

VAFAN.. DET BLIR BARA VÄRRE OCH VÄRRE..
nu är det 96 timmar på typ alla liniment/arnika också ..

Bilderna som jag lovade

Har äntligen fått över bilderna från när Engla red dollar.



vet inte vad jag ska blogga om

ska snart duscha sen ska jag sova.
Idag så har det inte hänt något speciellt, efter skolan så åkte jag till hööks och köpte liniment,pälsglans och bomull :)
Efter det så åkte jag till stallet, jag började med att sköta om pia.
Stretchade och linimenterade benen idag igen, la linimentbandage igår på alla benen då hon har gått hårt i helgen på riktigt stummt underlag och benen var kanonfin idag när jag kom till stallet!!
Så jag gjorde samma sak idag igen :)
Gick en liten sväng med henne men det snöade och jag såg typ inget så jag gick inte så långt.. Dollar red jag ut på och lösgjorde.
Han var superfin! Otroligt lösgjord fast han vilade igår, såklart så var han lite pigg men det var vell inte så konstigt för det var ju kallt och snöade också.
imon så ska jag skritta och trava på pia och rida ut på dollar, slutan från skolan 13,20 så det blir vell att åka till stallet efter det.

Nu ska jag duscha!

Tider går fort när man har roligt!

Idag är det exakt 4 år sedan Jag köpte Dollar.
Tiden går fort när man har roligt!
Men på torsdag nästa vecka så åker han till sin nya familj på gotland.. Det är en liten tjej som han ska vara läromästare åt. så om något år så får man se dom på SM! För hon har en otrolig känsla fast hon inte ridit på 2 år, så med mer träning så blir dom svårslagna!!
Men jag ser verkligen inte fram emot när vi ska åka hem igen från Gotland Igen utan Dollar.. Jag kommer grina hur mycket som helst, fyfan.. kommer typ vara helt förstörd när jag kommer hem, sen är det skola dagen efter.

Fast jag vet att han kommer få det bra så kommer jag inte kunna hålla mig.

Dagens låt

Har fastnat på denhär låten! Sjukt skön! Lyssnade på den typ helatiden när jag red fram i helgen :)

Sammanfattning av helgen


Sammanfattning av helgen;
Lördag:
  • FEI lagtävlan:

Vinst på 67,44% .
(Domare H: 67,17% Domare C: 66,66% Domare M: 68,46% )
Hon kändes jätte fin, men jag var besviken på mig själv för jag tappade formen lite på banan så hon vart lite öppen och jag hade lite små missar.
  • FEI Mästerskap:

Vinst på 66,66%
(Domare H: 65,36% Domare C: 65,61% Domare M: 69,02%)
Gick sämre i denhär klassen .. Mycket missar och Hon var även här öppen.



Söndagen:

  • FEI lagtävlan:

2:a på 67,60%
(Domare H: 66,93% Domare C: 68,2% Domare M: 67,69% )

Riktigt nöjd med denhär klassen! hon var mycket rundare i formen och mer eftergiven och hade mycket stadigare,lugnare och bättre takt i traven en igår!! Riktigt nöjd med henne i denhär klassen!!

  • FEI Mästerskap(GlobenKval) :

4:a på 66,01%
(Domare H:69,02% Domare C: 63,17% Domare M: 65,85% )

Gick helt okej, hade ett antal missar men traven kändes fin och galoppen också, det var skritten som gick åt helvete bara.. så hade den varit bra så hade jag kommit 2:a då det var kofficient där.



Jag är iallafall riktigt nöjd med helgen! Det är ju helt fantastiskt att jag är här uppe i toppen nu efter hon har varit skadad och fast jag inte är nöjd eller har massa missar osv så ligger jag på 65-67 % Vilket är riktigt roligt!



Två av domarna som dömde mig på lördagen kom fram till mig i cafeterian och sa att jag hade en superfin ponny och att dom hade hört att hon varit utdömd innan jag köpte henne och dom tyckte vi hade gjort ett fantastiskt jobb med henne och dom önskade mig stort lycka till i framtiden!


ang en annons

j om Käär!:
de är Ronja Ahlbergs ponny :P
svar; jag vet :) har inte sett den i värkligheten men jag tycker den är jätte snygg på bilderna och har sett någon liten film och den har stor potencial :)

Superfin!

Hon kändes superfin!! Hade en miss i början för hon började frusta så hon böt galopp eller något.. Men jag fick 67,6%:D

Ladda ner en design på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!