resultatet för dagen

Slutade som 3:a totalt i klassen. Vann en rosa grimma,benlindor, rosett&plankett. 
 

bättre idag

Nu har jag ridit! hon var mycket finare en igår, fick henne inte tillräckligt lösgjord i högersidan.. så får henne inte tillräckligt ställd i öppnor osv och hon lägger huvudet lite på sned ibland. Sen så vart hon lite öppen ibland men hon var kvar i uppförsbacken!
Slutade på 65,85% och 2 domare har mig som 1:a! det var en som dömde ner mig och hade 5:or i typ hela travprogrammet och dom andra hade 7-8:or. Den som satte 5:or sa att hon skulle öka med i ökade traven men hon gjorde en perfekt ökning som svävade och var under sig med bakbenen utan att det gick fort! Vilket dom andra domarna såg. Men det domaren var helt knäpp för på¨vissa ponnyer hat hon åkt upp på 68% medans dom andra domarna har dom på 60% !? Hahah aja, klassen är klar klockan 17,42.

Nu ska jag gå och tagga upp evelina för hon ska rida snart !

Föressten det är 2 "uffeekipage" som är i toppen (Y)

snart är det dags

Ska börja byta om och fixa mig tills klockan 14:16 då jag startar. Har gått en liten sväng med pia men ska skritta ut på henne nu innan jag rider fram.

Har kollat på tävlingar hela dagen från klockan 08.00 imorse. Bloggar mer senare!

USCH VILKEN ÄCKLIG UNGE!

 
Bara jag som stör mig på henne eller !? biiiiiitch
 

GAAAH, LOVE!

  
 

Några bilder från dagens tävling

Snart kommer filmen från idag

Håller på att ladda upp filmen från idag fast har klippt massor av den, men man ser lite iallafall trots mååååååånga missar.. så ska försöka skynda mig att ladda upp den, men som det ser ut som nu så kommer den bli klar vid 3 inatt. :(

Muuuummmmsss

Sitter och tjockar i mig jordgubbar med grädde, Kom precis in efter att varit ut till stallet och kvällsfodrat pia. Hon fick även masch med mycket Vatten.  
 
Imon så är det tävling på den andra banan(banan längst mot ridhuset) för min del, så jag slipper dom läskiga terränghindren!  Förra året så gick hon jätte bra på den banan, så vi får vell se hur hon är imon! Dock så är det en helt annan "klass" på ponnyn sen förra året. Då hon är otroligt mycket finare nu en förra året!
 

Trots dålig ritt med många missar, 3:a

FEI Lagtävlan; Det var ju inte precis min bästa ritt jag gjort .. Hon var jättefin på framridningen, på banan så vart hon spänd för ett par tränghinders murar eller vad man ska säga så hon flög i luften och var spänd för dom.. och det var inte bara pia som var spänd där utan alla, till och med dom "segaste" som inte brukar lufta en hov för minsta lilla. 
 
Men jag hade massor av ONÖDIGA missar ( :@ ) ååh blir bara irriterad av att tänka på att jag bara satt där och gjorde inget åt det .... -.-  
 
Slutade på 64,3% och slutade på en 3:dje plats. Det var väldigt tätt!! Men det är bara att ta nya tag till imon! 
 
Jag vann rosett,plankett och en plånbok från Björnborg.
 
Hon är så sjukt lösgjord nu efter lägret! lite kvar i höger sida som jag måste lösgöra men jag kan trava i långsam takt på glappande/hängande tyglar och hon söker sig neråt och har huvudet vid knäna. Så imon ska jag sätta mycket fokus på att få henne lösgjord på högersida så kommer hon vara sjukt fin!! För hon är jättefin i gångarterna!
 
 
Nu ska jag ut och pyssla om Pia och göra kvällslåderna. Bloggar mer ikväll! :)
 

Bloggning innan start

Nu har jag knoppat och fixat mitt hår. var även och kollade banorna med Evelina S och det är perfekt för pia! lite mot det "stumma" hållet som pappa sa! Ska bli roligt och se hur hon är på det! :)

ska försöka få i mig något att äta nu, vart tyvärr inga nya bilder nu i detta inlägg.. men det får gå endå :)

Vart en snabb sväng

Var precis ut i stallet och tog av Evelina täcket och kollade till pia lite, pappa hade redan gått med pia i 30 minuter så nu är det bara och vänta till typ klockan 12.00 då jag ska börja knoppa. haha. 
 
 
Fick lite bilder på Evelina och Pia, Pia kollar helatiden till Evelina. Så söt! 
Mobilbilder så dom är dock lite suddiga.. 
 
 

Bilder från uffelägret när Dollar hade sitt lilla Rejs i hagen


ska gå tiill stallet nu

Håller på och tagga tills på eftermiddagen! Fick precis ett sms av Evelina som äger köhls evelina och jag har lovat henne att ta av täcket nu, så jag ska gå och göra det. Sen ska jag gå med Pia en liten sväng också :)

Det är jätte bra underlag efter vad pappa sa och pia kommer trivas som fisken i vattnet, för det är ett fast underlag som är liite mot stumt. Förra året så var det fullt med stenar och det var ojämnt.. vilket gick lite sisodär..


nu ska jag gå till stallet! bloggar mer senare! ;*

Film

 
Film från i onsdags när jag joggar av pia lite i ridhuset.
 
  
 
 

såg en orm!

Allt är bra här i Karlstad, vi kom fram vid 18.00. Gick ut och gick med pia en sväng nu på kvällen och hon är hur lugn/snäll och fin som helst! Går i en lugn takt med 1-2 hovars övertramp. Hon är hur gosig som helst! 
 
När jag har gått en bit och håller på att kolla instagram på mobilen så ser jag något stort/långt som slingrar sig 2 meter framför mig, Min första tanke var; Gud vilken stor tusingfoting!! Hahah när jag kollar närmare så ser jag att det är en orm, fattade det inte för jag fick typ en chock, det var en "bäbis snok" på typ 50 cm. Usch! tvär vände på engång och gick hem igen, och såfort det prasslade minsta lilla i buskarna så hoppade/spände jag till för det kändes som att det var en orm .. 
 
När jag kom tillbaka till stallet så masserade jag och stretchade jag pia, hon stog och njöt när jag masserade längst ryggen(där hon var öm på vänster sida förut) så det var mycket bättre nu! Hon får ha back in track täcke och lindor över natten. 
 

Hon står även brevid köhls Evelina,
som moa ägde i något år samtidigt som hon hade pia Och dom var helt galna i varandra då, dom fick sära på dom så dom stog i olika stall för dom stog bara och skrek efter varandra! 
Det märktes att pia kände igen Evelina(dom har träffast flera gånger på tävlingar men aldrig stått brevid varandra i en box med galler imellan. ) 
 
Dom står och små gnäggar åt varandra på engång när någon av dom kollar upp. Men dom skriker inte efter varandra när vi går bort med en ialllafall, dom gnäggar någon gång när vi går ut men när man väl är borta från stallet så är det lugnt! :) 
Pia och Evelina är rätt lika varandra endå ? eller vad säger ni ??
 
 
Imon startar jag klockan 15;56 vilket är FEI Lagtävlan. Ska gå upp och knoppa vid 12.00 och ska gå med henne en sväng på morgonen/fm. 
 
 

håller på och svettas ihjäl

sitter i bilden, håller på att dö för det är kokhett i bilen och ingen jävla AC fungerar heller.. säkert 30 grader varmt här inne.. :( 
och det blir inte bättre när man har en dator i knät heller..vi ska vara framme om 2 timmar. Pia står som ett ljus, som alltid, hon har det dock lite svalare en vad vi har.. 
 
bjuder på lite teenagerposts.
 

kolla in bloggen

 
Jag sökte ju runt på google och hittade denhär tjejens blogg för hon hade knäppt kort på mig och pia på strömsholm. Jag kommenterade och såg senare att hon hade skrivit på sin blogg, hihi gullig ! :) 
 
Kolla in hennes blogg vettja; www.youngrider.bloggplatsen.se 

svar på tal

 
 
svar; Tack ! ja jag gillar också den och skritt musiken är också lite cool men traven är inget speciellt. Ja jag skulle vilja ha fler.. men det vart ont om tid över på küren så skulle jag sätta in någon till så skulle det överskrida tiden och slutorna brukar kunna "gå åt skogen" eftersom det är dom hon har svårt för.. och då så måste jag ha någon sluta som kan göra "back up" om någon går åt skogen. Men jag ska göra en ny kür med fräckare musik senare, för hon börjar få mer styrka nu så nu passar inte musiken längre, och jag hamnar efter i galoppen eftersom hon bär upp mer och är mer samlad nu en när vi gjorde musiken .. 
 
Men min nästa kür ska jag somsagt ha lite nyare fräckare musik och så att det höjs i ökningarna, älskar sånt! man får rysningar!  Men när jag gjorde denhär küren så hade jag ont om tid på mig tills första starten i hästhagen så det vart lite stressigt. Men domarna tycker om det iallafall vilket är huvudsaken :)  Men håller med dig om att det ska vara mer travökningar! 
 
 

väntar på mate

Jusst nu sitter jag inne i vårat hus och väntar på att pappa ska komma med maten. Pia står utanför i lastbilen snäll som hon är!
Vi ska åka såfort som vi ätit klart! Skrittade ut på henne en sväng innan vi lastade, hon var superfin och lösgjord och lugn i takten. Senså löddrade/skummade hon jätte mycket runt munnen också, men det brukar hon göra :)

Bloggar mer senare

Film från när jag red min kür idag

Film från idag när jag rider küren, tyckte hon kändes jättefin. Rider dock inte henne i tävlingsform utan tränar på en stadig lugn takt och att hon ska vara rund i formen och jobba igenom ryggen i allt hon gör. :)
 
 

Åker till karlstad imon

Imon åker jag vidare till Karlstad på carlstad sun summer cup. 
 
Ska starta; 
 
Fredag: FEI Lagtävlan  kl.15,56
Lördag; FEI Mästerskap  kl.14,20
Söndag; FEI Mästerskap(Globenkval)  kl.13,08
FEI Lagtävlan(kanske stryker mig)  kl.08,32 
 
Bloggar under helgen hur det går. 
 

vill tillbaka!!

Eftersom mitt bredband "gick ut" under uffelägret så kunde jag inte blogga.. Men nu har jag bytt SIM-kort så nu funkar det, snabbare en någonsin :D 
 
tar lite kortfattat om alla ridpass;
 
Söndag; Pia kändes hyffsat fin, hon var jättefin i rörelserna men var lite trög/hängig i formen och jag fick henne inte tillräckligt lösgjord. Men det var helt okej. 
 
Måndag;
Förmiddag: Hon var bättre idag, behöver fortfarande bli lite mer lösgjord men var fin :) 
Eftermiddag; Hoppning stog på schemat ;) var bara lite markarbete och lite lydnadsträning, hon var duktig. Har Är ju dock en dressyrryttare så hoppning är inte precis min grej, men jag hållde mig kvar iallafall.
 
Tisdag;
Förmiddag; Hon var Superfin!! 
Eftermiddag; Hoppning idag igen! Hon var jätte duktig och jättefin!  Hoppade studs,kombinationer, svinrygg, trippelbarr m.m  Tog emot att hoppa oxern och svinryggen men gjorde det endå, Hindrerna låg på runt 70-80. 
 
Onsdag; Hon var suuperfin! riktigt fin! red igenom min kür, hade stadtig takt och tränade på den lite rundare formen så red henne inte i en tävlingsform. Hon var riktigt nöjd med henne idag!!
 
Hade graman på alla dressyrpassen och använde den lite då och då för att få lite hjälp med att få henne lite rundare i formen och att jag skulle få loss henne och komma åt henne bättre och det har blivit en helt annan häst nu när jag rider utan den! Hon har blivit riktigt fin nu under lägret!! 
 

Vela värkligen inte åka hem.. vi hade så sjukt roligt och kollade på skräckfilm och spelade kort, handlade godis, spelade kubb, snackade och alla som var med på lägret(10 personer) kom överens och "hållde ihop" och vi hade sjukt roligt!  Visserligen så var det bara 2-3 stycken jag inte kände men var riktigt roligt!! Det var lätt bästa lägret av dom 4 år jag varit där!
 
 

Bilder från igår

mobilbloggar

Vaknade för en timme sedan, vi har fodrat hästarna och Pia hade rullat/legat ner så hela täcket låg på sned. Sen hade hon druckit upp allt vatten vilket är bra. Vi skulle få släppa ut dom i hagarna men vi vet inte vilka så vi väntar tils vi är vet det, vi skulle rida vid klockan halv 3. Sålänge jag är klar till klockan 18,00 för då öppnar anmälan till SM. :) Så tråkigt för jag kan inte ladda upp bild och appen funkar inte.. Såå ni får nöja er med ett bildlöst inlägg :((

hos uffe

Är hos uffe nu, kom hit vid 16.00. Vid klockan 17.00 kom Familjen Markström!  Har gått med hästarna en sväng och pysslat om dom i stallet. Har varit inne hos uffe och ätit pizza och pratat lite. Nu sitter vi helt ensamma på rummet ovanför stallet(där sovdelen är för alla lägerdeltargare) skriver mer ikväll. nu ska vi kolla på film helt själv ute i ladan/stallet, det är helt övergivet och dörren går inte att låsa ..

hoss uffe

Är hos uffe nu, kom hit vid 16.00. Vid klockan 17.00 kom Familjen Markström! Har gått med hästarna en sväng och pysslat om dom i stallet. Har varit inne hos uffe och ätit pizza och pratat lite. Nu sitter vi helt ensamma på rummet ovanför stallet(där sovdelen är för alla lägerdeltargare) skriver mer ikväll. nu ska vi kolla på film helt själv ute i ladan/stallet, det är helt övergivet och dörren går inte att låsa ..

Glad Midsommar!

Vi var i stugan fram till klockan halv 5. Låg och sola typ helatiden, fiskade lite också. somnade i solen tillslut och trots att jag hade solkräm så vart jag helt röd vid typ halsen/magen så man ser precis vart min bikini har suttit.. HAHAH sååå fult! Men det var bra skönt iallafall ;)




När vi kom hem så tog vi in hästarna sen så skrittade jag ut en liten sväng på pia, skötte om henne och packade klart det mesta tills imon.

Har typ fikat hela kvällen så är proppmätt men endå så är jag sugen på något.. har packat klart alla saker till mig, ska bara plocka med datorn och mobilladdaren och hitta mitt rosa headset sen är allt med!

Top 10 för alla dressyrryttare upp till 18 år i sverige!

Midsommarafton imon !?

Imorgon är det ju midsommarafton.. Måste ställa klockan på 09.00 för vi ska till stugan tidigt och sen efter det måste jag till stallet och skritta ut en stund och packa klart allt! 
 
Haha bjuder på bilden, ser ut som ett mogo( har håret i en inbakad fläta) . Får inte till inställningarna så är as blek på bilden och man ser typ inget :(

lugnt i några dagar sen så är det fullt upp!!

Eftersom pappa skulle åka till stugan och fixa med vattnet så passade jag på att åka till stallet samtidigt innan jag åkte vidare till Mathilda. Pia var superfin idag! hade en sjukt bra känsla och jag tänkte mycket på att vara vara avslappnad och att hon skulle ha en långsam takt i traven, red övergångar från skritt-trav-galopp-skritt osv och att hon skulle söka sig neråt. Ja, jag är supernöjd! perfekt att få denhär känslan innan uffelägret! Nu ska hon ta det lugnt imon och på lördag sen blir det iprincip trimning hela nästa vecka.. Men det ska bli super roligt!! Ska ta med mig küren och rida igenom den någon dag också :)
Sen har jag bestämt mig för att jag ska hoppa en-två dagar hos uffe! :D

Vid 4 åkte jag till mathilda och tvättade lite schabrak, vart nå fel på tvättmaskinen så den gick i 2 timmar för den typ hade "fastnat" på en inställning så vi fick spola fram till centrifugering sen,men 2 av 3 schabrak vart rena iallafall, ett schabrak var tryck mot dörren så den vart inte helt ren, men det är fixat nu :)

Mathilda skulle hjälpa mig och tvätta klart mina vita schabrak/lindor imon när hon kommer till stallet. (y)
När jag kom hem tog jag moppen till stallet och började packa till på lördag, pappa har köpt mat från pavo till pia och masch som ska med till uffe!

måndag den 21

Bloggade inget igår.. men det hände inget speciellt, Var till granngården en sväng och köpte;

*Pälsglans
*hästgodis
*Flugtäcke
*sadeltvål
*plasthandskar( när man bla linimenterar)


sen var jag till stallet och skritta och trava ut en stund. Hon var superfin på bortåt vägen men på hemvägen så fick hon bråttom och vart ofokuserad, Så jag red på en väg fram och tillbaka på en grusväg en stund. Hon var fortfarande lika fin på bortåt vägen men tillslut så slappnade hon av hyffsat på hemvägen och då fick hon långa tyglar, jag klappade om henne och skrittade hem igen.


Idag så ska jag till mathilda en sväng för hon ska hjälpa mig och tvätta lite schabrak och lindor, Men hittar inte mina tävlingslindor som jag hade i strömsholm.. har lite smått panik och har åkte fram och tillbaka till stallet 2 gånger för att dubbelkolla att dom inte är där uppe. Sen ska jag till stallet och rida ut en stund och pyssla om/massera pia ordentligt.
Sen måste jag börja packa till lördag också!!

Glöm dina bekymmer, imon kommer nya

Hejsan! Idag klockan halv 11 tog jag och Frida bussen till valbo för att sedan byta buss påväg till Alborgen där vi väntade på att Mathilda brännare skulle komma. Vi hade jätte roligt iallafall.  
Pappa kom och hämtade upp Frida och Mig vid 15:45. Åkte upp till stallet vid 17.00 för att skritta ut en sväng med Frida för klockan kvart över 7 skulle Pia få massage.
 
Inga-lill- som masserade, Tyckte Pia hade blivit mycket finare på bara några gånger nu och att hon hade blivit mycket lugnare och slappnar av mer. Såklart så var pia spänd i rumpan och ryggen efter all samling och tävling men sågott som allt släppte efter att hon hade masserat, på vänster sida så var pia spändare och hon fick inte låss allt så jag ska ha på lite arnika nu på det stället i några dagar tills det blivit bättre och sen så ska jag ha det lite då och då och massera lite där. Men för övrigt så var hon fin, Hon fick beröm för att hon hade så ovanligt "fräscha" bakknän,eftersom hon var spänd i ryggen/rumpan så brukar det sätta sig i knäna också och det är mycket vanligt att gamla hästar blir lite gallig i bakknäna eftersom dom varit med ett tag(m.m) . Men pia var helt fri från gallor vilket var jätte bra! Men det har Inga-lill berömt om flera gånger när hon masserat tidigare. :)
 
I vilket fall så efter pia fått massage så följde jag med Frida till ICA för hon skulle handla ingridienser(?) för vi skulle baka cupcakes hemma hos henne. Kom hem vid klockan 23, hann smaka på en också. Fast jag orkade inte hela så Frida fick den andra halvan ;)
 
 

Glöm dina bekymmer, imon kommer nya

Hejsan! Idag klockan halv 11 tog jag och Frida bussen till valbo för att sedan byta buss påväg till Alborgen där vi väntade på att Mathilda brännare skulle komma. Vi hade jätte roligt iallafall.  
Pappa kom och hämtade upp Frida och Mig vid 15:45. Åkte upp till stallet vid 17.00 för att skritta ut en sväng med Frida för klockan kvart över 7 skulle Pia få massage.
 
Inga-lill- som masserade, Tyckte Pia hade blivit mycket finare på bara några gånger nu och att hon hade blivit mycket lugnare och slappnar av mer. Såklart så var pia spänd i rumpan och ryggen efter all samling och tävling men sågott som allt släppte efter att hon hade masserat, på vänster sida så var pia spändare och hon fick inte låss allt så jag ska ha på lite arnika nu på det stället i några dagar tills det blivit bättre och sen så ska jag ha det lite då och då och massera lite där. Men för övrigt så var hon fin, Hon fick beröm för att hon hade så ovanligt "fräscha" bakknän,eftersom hon var spänd i ryggen/rumpan så brukar det sätta sig i knäna också och det är mycket vanligt att gamla hästar blir lite gallig i bakknäna eftersom dom varit med ett tag(m.m) . Men pia var helt fri från gallor vilket var jätte bra! Men det har Inga-lill berömt om flera gånger när hon masserat tidigare. :)
 
I vilket fall så efter pia fått massage så följde jag med Frida till ICA för hon skulle handla ingridienser(?) för vi skulle baka cupcakes hemma hos henne. Kom hem vid klockan 23, hann smaka på en också. Fast jag orkade inte hela så Frida fick den andra halvan ;)
 
 

alborgen imon

Var upp till stallet vid 12 och red ut på pia som jag skrev innan, Red mycket uppför backar i samlad galopp och upp för grustag, långsträckor i galopp och tempoväxlingar och hoppade lite små stockar. Hon var jätte duktig! 
Trots jag red ut i 45 minuter och galopperade mycket så vart hon bara lite svettig under sadeln och där tränset hade suttit,
spolade av henne en lite innan jag släppte ut henne i hagen igen. 

Sen åkte jag vidare till
Amanda, Följde med henne till stallet en sväng. Kom hem vid 19;30.
Åkte upp till stallet en sväng vid 20.00 och fixade lite och kvällsfodrade. 


Imon så ska Frida, Mathilda och jag åka till alborgen. Så vi ska vara där till klockan 11.00.  




planer inför dagen

Kunde inte somna om.. så jag gick upp vid 11 och åt frukost och fixade lite. Ska till stallet vid 12 och konditionsträna pia en sväng i skogen med mycket tempoväxlingar och hoppa lite.  sen efter jag är klar i stallet så ska jag åka till Amanda Fröberg. Tror det var 1 år sedan vi va senast ?!


godmorgon

Godmorgon! Mobilbloggar lite snabbt såhär på morgonen :)
Vaknade precis men ska försöka att somna om
Igen eftersom det inte finns något att göra..

Fin häst tillsalu

Kollade runt lite på hastnet, som vanligt. Hittade bla denhär; 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621937&inriktning=4&typ=5

Riktigt fin Skritt och galopp, Lite mer styrka i  traven så kan det bli en kanon häst!!


skolavslutning 2012



planer inför veckan

först så följde jag med Mathilda till ronda när hon red och sen åkte vi till mig och red pia.
red ner en sväng till ridhuset och red lite lösgörande, Hon kändes fin! Hade inte mina stövlar så jag gled med skänklarna så jag red inte så bra själv men bitvis så vart pia riktigt riktigt fin!! kände att jag behövde rida igenom henne lite innan uffelägret.

Måndag; konditionsträna i skogen.
Tisdag; får hon ta det lite lugnt.
Onsdag; Hoppa/markarbete
Torsdag; Skritta och trava ut
Fredag; Skritta ut
Lördag; Skritta ut
Söndag-Onsdag: Uffeläger 

3 blågula till anna-clara och dollar!!! :')

När jag satt hos Mathilda i morse och hade nyss vaknat så ringer Julia Markström halv 10 på morgonen och lät jätte glad! 

Hon berättade att Anna-Clara och dollar hade tävlat i visby idag och dom hade gjort en jättefin ritt på 69% i lätt b:1 och dom vann!! super roligt! :')
Jag gav dom några tips om hur dom skulle rida fram på framridningen och dom tyckte han var mycket finare till andra klassen vilket var lätt b:2 .

Han var jätte fin i traven men i skritten så gick det bara långsamare och långsamare och tillslut så stannade han och kissade.. haha! efter det så vart Anna-Clara lite stressad eftersom hon inte är van att tävla så hon red fel på ett ställe i galoppen och hade lite missar, Men dom fick endå 65% och vann klassen!!




Julia var också dit och tävlade! Gav henne lite tips på hur hon skulle tänka i öppnorna i lätt ap:1 och puschade henne lite. Fick ett samtal och ett sms senare när jag red att hon hade Vunnit lätt ap:1 på 66% och sen hade hon vunnit FEI lagtävlan på 62,5%. Vilket betyder att hon är färdigkvalad till nationellt!!!!

Snacka om lyckad dag för Familjen Markström, vinner allt dom ställer upp i ! <3


SÄGER BARA STORT GRATTIS! 


hemma hos mathilda

Sitter hemma hos mathilda nu, ska sova här. Gick ner till ridhuset med pia och tömkörde/longerade lite hon var jätte duktig! Sen så släppte jag henne i ridhuset och hon tyckte det var jätte roligt och blåste upp sig som en arab med svansen i vädret haha.. det värsta var ju att när hon rejsade i galoppen så sprang hon på en volt runt mig och bockade och var helt galen. hon iprincip låg ner i svängarna eftersom det gick så snabbt och hon sprang på volten. 

Men hon fick rejsa av sig ordentligt. 

Imon ska jag nog faktiskt rida ner till ridhuset en sväng igen och rida lite lösgörande/jogging lång och låg nu innan uffelägret som börjar på söndag. 




foto; linn ( dressyrmupparna.se )

segt sommarlov och det har bara gått 2 dagar..

Vaknade lite tidigare en jag gjorde igår. Väntar på att Mathilda brännare ska komma hit, riktigt längesedan vi hittade på något sist!
Hon ska först följa med mig till stallet när jag tömkör pia en sväng sen så ska vi åka till henness ponny sen får vi vell se vad vi hittar på.

Kan ju säga att dethär sommarlovet kommer bli sjukt segt utöver tävlingarna/meetings för det finns inget att göra när man kommer hem från stallet.. typ alla är borta på läger/utomlands/eller inte kan vara och då sitter man inne helt forever alone..

usch om det bara hade varit bättre väder så hade det varit perfekt för då skull det finnas mer saker att göra!

Utkast: Jun. 16, 2012

Några bilder från strömsholm

Foto; magnus åstrand

kommer mer bilder så småning om! 



en kväll i högbo

Jag och Frida Dahl åkte upp en sväng till Högbo nu på kvällen och gick till "lekparken" och pratade massa och matade kaninerna osv , haha!
Hade inge bättre för oss.. har vell inte hänt så mycket annat, håller på och spelar in scream 4 som går på tv:n nu.
får vell se vad jag hittar på imon, men ska iallafall tömköra pia.


vad ska man hitta på ..

kommit hem från stallet nu, gick en stund med pia. Vart ju jättefint väder nu! ska försöka få tag på någon som vill hitta på någonting, vill inte sitta inne och sura hela dagen..

Det är så tråkigt nu på sommarlovet för förra året så hade jag 2 hästar och endå så vart det långtråkigt på kvällen för jag hade inget och göra när jag kom hem från stallet Och nu när jag bara har 1 häst så kommer man ju hem typ 4-5 (beror på när man åker upp men det brukar ta 3-4 timmar en vanlig dag i stallet) På dagarna och då sitter man typ inne hela kvällen sen ..



Kolla vad jag hittade på facebook!

ÅÅH hittade dethär kortet på facebook som anna-clara hade lagt upp för 4 timmar sedan!

Det är dollar och hans kompis toffee(toffe är ju julias ponny, anna-claras storesyrra ;) ) märks att dom gillar varandra! 



Föressten nu är det inte långt kvar till jag får träffa dollar igen, på lördag nästa vecka så kommer både julia och anna-clara med mig på uffelägret, och sen så är det 5 dagar efter det sen så träffas vi på derbyt och sen är det en vecka imellan sen så kommer dom till jönköping så jag träffar honom 3 gånger nu i juli ! <3 


mini-golf i högbo

Igår så var Frida och jag bla i högbo och spelade mini-golf. jag vann såklart ;)Sen åkte vi hem till Frida en stund och satt vid datorn och sen så tvättade vi mopparna också. Vid 21.00 så åkte vi hem till mig och kollade på film, the girl next door heter den. jätte bra!  Killen som är med där är såå snygg! 


Frida åkte hem vid halv 12, och jag somnade typ 02.00 
Sen vaknade jag halv 12 och såg att jag hade fått ett sms från han som fixar datorerna på skolan, han skrev att datorn var klar och att jag kunde hämta den. Vilket jag gjorde :)

Ska upp till stallet snart och gå en sväng med pia och sköta om henne ordentligt! 

Foto: Är i högbo och spelar mini-golf med @friidablomqvist http://instagr.am/p/L3HSQXHZhB/ 
vi höres !

fick Ställa klockan på första sommarlovs dagen..

idag så var det träning för eric lette hos uffe i hans ridhus. Jag red klockan 11 så fick åka från stallet 09.20, Pia kändes fin. tränade mycket på takten och att hon skulle söka sig neråt. nyttig träning!
 
kom hem vid 13.00 så då fick pia gå ut en sväng i hagen och äta lite gräs utan täcke. Imon ska hon få ta det lugnt och på lördag så ska jag tömköra henne i skogen!
 
nu ska jag och frida hitta på något, bloggar ikväll!
 
 

kollar på film

tränade för uffe idag, pia var skitfin! tog gramanen med idag utefall jag skulle behöva den när jag lösgjorde, hade den på men ja behövde inte använda den. Hon var riktigt fin helt enkelt! Imon är det träning för eric lette, hoppas det går lika bra! :)

Skolavslutning, sommarlov!

Idag var det ju skolavslutning! gick up typ 2 timmar innan det började klockan halv 12 så jag skulle hinna fixa mig osv. Skolavslutningen började såklart med att några går upp och sjunger/spelar piano,gitarr. sen så har ju rektorn nå tal också, sen när allt var slut så samlades klassen och knäppte gruppkort och sen så stannade tjejerna kvar och knäppte gruppkort och sen knäppte vi kort på en och en och sedan kompiskort eller vaad man ska säga ;)
Vid halv 2 så gick vi till travinn och åt och sen vid 2 gick jag hem :)
Och när jag kom hem så hade mamma gjort en tårta så då fick man proppa i sig det också ;)

onödig dag

började skolan 09.00 och slutade halv 10!! bara för att vi skulle städa ur skåpen.. så jävla onödigt!
åkte upp till stallet vid 13.00, red ut på pia en sväng i skogen i trav och galopp. I början så var hon lite stel så jag fick rida mycket lösgörande men sen vart hon superfin! Galopperade i uppförsbackar i samlad galopp så hon skulle få jobba lite sen så hoppade jag lite lätt, hon tyckte det var jätte roligt och var riktigt fin!
Nu så sitter jag och planerar/fixar lite tills skolavslutningen imon, kollar på internet efter tips på frisyrer/smink, ska till min syrra senare ikväll och då ska jag bla fråga om hon har någon locktång annars så får jag duscha håret imon och rulla upp håret med stora spolar så det blir stora lockar, vi får vell se hur jag gör :)

uffe och lette träning iveckan

Slutade halv 12 så gick bara i skolan i mindre en 1,5 timmar. Efter skolan så åkte jag hem och fixade lite sen åkte jag upp till stallet och tog in pia. Skrittade ut en sväng barbacka med frida idag, pia var taggad trots helgen. Men såklart så var hon jättesnäll :)
Tisdag: ska jag rida ut en sväng i skogen och trava lite och rida lite lösgjörande.
Onsdag: Uffeträning på kvällen
Torsdag: Eric lette träning
Fredag: skritta ut
Lördag: skritta ut/skritta trava
Söndag: skritta och trava/rida ut
och sen veckan efter det ska jag rida konditionsträning i skogen och lite markarbete osv ! :D

maskerad brännboll

Idag var det ju maskeradbrännboll på skolan. så klockan 9 skulle vi vara på¨skolan och börja göra iordnings oss till dom såkallade brääätzen/fjortisarna vi skulle vara! vi plattade och fixade håret på varandra, sminkade oss, och hade överdrivet mycket brunkräm, idomin osv.
Såg förjävligt ut ;)
Foto: http://instagr.am/p/Luh3fUHZuH/Foto: Feel att sluta halv 12 ;* http://instagr.am/p/LurTM7nZga/

Såhär ser dressen ut som jag köpte på strömsholm igår.

God natt

vi kom hem vid halv 8, idag Gick vi upp vid halv 9 för klockan 9 skulle frida kolla på ponnyhoppningen så vi satt och kollade på hela den, efter det så gick vi runt och kollade i all butiker och kollade runt lite. Sen kollade jag lite på grand prix küren också, den enda jag köpte under hela helgen var supersnygga "sverigekläder" från ridsportförbundet, en hoodtröja och ett par mjukisbyxor, tycker dom är riktigt snygga!
Kommer bild senare.
Fick även en komentar där det var en som frågade om det finns film från ponnyküren. Ja det gör det, ska försöka ladda upp den så fort som möjligt!


Ha det bra!

Pia vart utsedd till dagens häst

haha När frida och jag kollade runt lite bland alla butikerna precis när dom hållde på och stänga så fick jag ett samtal om att Pia hade vunnit dagens häst i svensk ridsportsförbundets monter. Så jag skyndade mig dit och hämtade upp mitt pris bara någon minut senare, Jag fick en liten mini-häst maskot, Jag fick välja mellan en grå med bläs eller en isabell med bläs och då tog jag såklart en isabell med bläs eftersom den liknar dollar mest! Hihi ;*
Hihi, söt va?
När frida och jag kom tillbaka till stallet gick vi till pia och kollade till henne, då tog vi med maskoten. Först så satte vi den på boxdörren så hon skulle få nosa på den, då började hon blåsa upp sig och tyckte den var lite läskig.
Sen gick jag in i boxen och klappade henne och då tog jag maskoten lite mot hennes hals/huvud så hon skulle få nosa på den, först så blåste hon upp sig lite och sen så från ingenstans så började hon smågnägga när den kom närmare henne elller rörde henne. Hur gulligt som helst!!
Det var precis som att om jag skulle röra henne för mycket med maskoten så skulle hon skrika rätt ut och slå med frambenet(som hon brukar göra när hon nosar på en ny häst) men det gjorde hon aldrig utan smågnäggade åt den helatiden.

kvällstur

På kvällen klockan 20.00 så åkte frida och jag till tävlingsplatsen för dom skulle ha spex, voltige osv så vi vela dit och kolla. Det var inte så mycket, där vi kom så var det nå tävlingar om vem som fångade mest saker osv ,sen efter det så hade dom lite voltige, och därefter så hade en hoppryttare och en dressyrryttare gjort "ombytta roller" så dressyrryttaren red på en hopphäst och hoppryttaren en dressyrhäst. Och det var tävling om vem som gjorde bäst saker m.m, dom skulle bl.a hoppa över hinder, galoppiruetter, slutor, ökningar, galoppombyten.
Det var även en pytteliten ponny med på voltigen också! riktigt sööt.
allt slutade klockan 21.00 så efter det så tog vi moppen hem igen och duschade och åt kvällsmat :)

blir bra bättre och bättre

Medans jag red fram till küren så ringde anna-clara till pappa och var jätte glad och sa att hon red på 67% i debuten i lätt c:2 och vann med dollar idag! Stort grattis <3

Resultatet från küren

Hur har det gått idag? Jo, på framridningen så gick det sådär. Hade inte riktigt någon bra känsla och hon var stel i sidorna så jag fick rida mycket lösgörande. Precis innan jag skulle in på banan så var hon kanonfin på framridningen, uffe gav mig lite tips!
Väl inne på banan så var hon i en väldigt fin uppförsbacke och hade bra frammåtbjudning! Galopprogrammet är jag jättenöjd med, Kunde visat tydligare skritt i enkla bytena men dom var fullt godkända. Traven var helt okej men jag tappade formen lite så hon vart lite öppen imellan åt och hade lite småmissar, men hon var iallafall fortfarande i den fina uppförsbacken. Jag fick inte till traven lika bra som jag brukar, fick inte den schwung hon brukar ha. Men det beror på att jag inte fick henne tillräckligt lösgjord på framridningen.
Slutade på 66,92% så jag är jättenöjd med tanke på hur nervös jag var.

Det var jätteroligt att få chansen att rida där, det var en enorm upplevelse!

helt sjukt

Är helt sjukt vad nervös jag är!!!! kan inte äta och usch, alldrig varit såhär nervös....

helt sjukt

Är helt sjukt vad nervös jag är!!!! kan inte äta och usch, alldrig varit såhär nervös....

God natt!


Strömsholm

Sitter i husvagnen med frida nu, vi kom fram vid 16.00 .  Vi står i ett stall längre bort, men det är en jätte bra skrittväg till tävlingsplatsen. Klockan halv 7 var det soundcheck, jag var den enda som inte red. man fick tydligen rida på banan och rida igenom küren lite till musiken vilket jag tyckte var konstigt. Men jag är endå glad över att jag inte red på pia för då skulle hon nog bli för taggad så det är nog bra att hon får ta det lite lugnare idag istället.
Det var jättre bra underlag på tävlingsbanan! På framridningen var det liite sämre men det är helt okej. När vi kom tillbaka till stallet och där vi har husvagnen så tog frida och jag moppen till "gula hästen" och köpte godis, sen åkte vi tillbaka till pia och pysslade om och gick en sväng med henne. Hon var taggad :)
vi väntar på att sno tv:n från pappa för han kollar på fotboll, vi tänkte kolla på en film. Imon så startar jag 15.00, klockan 08.00 ska vi vara på strömsholm för vi ska kolla lite sen måste vi tillbaka till husvagen/stallet 10.00 så jag hinner "förbereda mig" ;)



Mot strömsholm

Ni sitter vi i bilen påväg till Strömsholm !!

packat och klart

Nu är datorn inlämnad, om den inte skulle hinna fixas innan sommarlovet så skulle jag få en lånedator över sommaren. Så från och med nu så får jag blogga från min mini-dator, men det funkar vell det också.
Nu har jag pacakt klart allt till mig, gör om küren lite så den passar in med allt och sitter och tränar som bara den!
Har smörjt av det som ska med, lädergrimman,sadeln,2 träns, sporrar, stövlar. så ny blänker allt ;)
På förmiddagen imon så ska jag upp til stallet och rida en sväng innan vi åker och sen ska jag packa klart in i det sista och fixa pia, sen så ska vi hämta upp frida på vägen för hon ska på avslutningsmiddag. Så vi åker senast 14.00!

Mobilbloggning

Väntar vid travinn på att Matilda ska komma, vi ska åka moppe till skolan tillsammans.
Hah roligt inlägg.. Idag ska ju jag lämna in datorn .. Så det blir ingen bloggning förens ikväll. Ha en bra dag !

kuuung

Så himla grym kille, fattar inte vad han får allt ifrån! kolla 0:40 på videon längst ner!

lillabloggen-äger!!

Så sjukt j*vla rolig!! haha gör min dag!

full fart

Håller på och packar, har packat klart så gott som alla hästsaker, fast jag ska smörja av sadel och träns innan vi åker och packa med täcken osv. Jag måste gå ut och kolla så jag har alla mina lindor i lastbilen och sen måste jag tanka moppen tills imon! Måste putsa stövlarna också..

Sista skoldagen imon!

händer inte så mycket, sitter och flyttar över alla filmer, bilder till min andra dator med hjälp av ett usb minne som knappt klarar av 10 bilder...(!) så måste ta i omgångar. Varför gör jag dethär? Jo för min skärm på skoldatorn glappar så den ska lämnas in på lagning imon och då kommer allt raderas på datorn och jag vill inte riskera att alla mina bilder på dollar, pia och från gotland osv ska försvinna..lika så filmerna.
Var till valbo på förmiddagen och letade avslutningsskor, hittade ett par som såg hyffsade ut. dom fanns i svart och ljusbrun, såklart så fanns inte dom svarta i min storlek så fick ta dom "ljusbruna".. men det funkar iallafall!
När jag kom hem åkte jag upp till stallet och tog in pia, pysslade lite och friserade manen osv.
Skrittade ut en sväng barbacka idag, hon var superfin! skrittade på ordentligt och var lösgjord och fin. Hon var lite stel i vänstersidan i början men det var inte mycket.

Natthumor.. HAH

En liten pojke frågade sin pappa:
-Vad är det mamma har mellan benen?
Pappan svarade: -Paradiset.
Pojken frågade igen: -Vad är mellan dina ben pappa?
Pappan svarade: -Nyckeln till paradiset.
Sonen säger: -Ett gott råd pappa, byt lås för grannen har en extranyckel!

god natt

somnar med ett leénde på läpparna inatt.

svar på tal


svar:

Tack så mycket! Det blir mycket tävlingar för mig i sommar! men nu i juni efter strömsholm så är det uppehåll i 2,5 veckor så då ska jag passa på att åka ut till stugan och bada,sola osv och vara med kompisar m.m men sen i juli är det ett flertal meeting och sen i augusti är det SM.
Så för det mesta blir det tävling. men på vardagarna( när jag är hemma) ska jag försöka hinna med annat också en att bara vara i stallet hela dagarna. ;)

men det kommer bli jätte roligt! :)




My star! <3

Några bilder från mantorp den 19/5.

Startlistorna inför strömsholm!

Nu har startlistorna kommit till lördagen, starttiderna kommer senare.
Dock så har dom skrivit fel på pia och miranda iderfors widells ponny bångens valentine.
Det är helt fel stam,ägare,ålder och namn på pia och samma på mirandas också! Så vi får vell maila till dom och berätta så dom inte ropar upp fel namn/ägare osv.

Startlistorna inför strömsholm!

Nu har startlistorna kommit till lördagen, starttiderna kommer senare.
Dock så har dom skrivit fel på pia och miranda iderfors widells ponny bångens valentine.
Det är helt fel stam,ägare,ålder och namn på pia och samma på mirandas också! Så vi får vell maila till dom och berätta så dom inte ropar upp fel namn/ägare osv.

går toppen

Helt onödig skoldag idag! vi började 11.40 med tyska, sen lunch och sen hade vi matte i 20 minuter så vi slutade 12:30..(!)
Åkte upp till stallet och red pia innan jag skulle till valbo klockan 16.00. Red en sväng på åkern och hon var superfin idag också! traven var hon riktigt fin i!! det är vänster galoppen hon måste bli lite mer låss i men hon går fullt godkänd där också!
Imon ska hon få ta det lugnt med en skrittsväng i skogen och jag ska packa allt tills strömsholm. Ska till valbo och på stan imon och leta avslutningsskor på förmiddagen, sen så måste jag åka till ryttarstugan och kolla efter nummerlapp och köpa en snygg huva till helgen Och sen så måste jag köpa nå nya borstar(om jag hittar nå billiga) då mina är helt leriga och flottiga.

ååh ska bli så roligt och träffa alla!

Och det är NM för storhästar i dressyr också, ska bli jätte roligt och kolla på alla sjukt fina hästar!

Någon fotosugen?

Är det någon som ska till strömsholm i helgen som har lust och knäppa kort på lördagen ? :)
Skulle vara jätte snällt!

slödag imon

Imon börjar jag 10:40 och slutar senast 13:20, har bara 2 lektioner imon!
Vid klockan 16.00 ska jag åka till valbo för amanda frykman och jag ska bli intervjuade om att vi får delta i strömsholm, Amanda tränar också för uffe och brukar träna innan mig på fredagarna :)
troligtvis ska jag till stallet efter det, men vi får se om jag åker upp en snabbsväng innan men det tror jag inte.
nu ska jag kolla på film och sen ska jag sova, godnatt ! :)

dagen

kom till skolan 08:15 då vi skulle ha skolsamling. Men när jag kommer dit så är den inställd och nästa "lektion" var 10.10 fast då skulle vi bara till bessemer på besök. Så jag fick sitta i skolan och vänta in hela 2 timmar .. men var inte själv som tur var.

När jag slutat skolan åkte jag upp till stallet och tog in hästarna och började pyssla om pia. Red ut en stund i skogen och upp för en backe och sen red jag hem på en "grusväg" och sedan red jag till en liten backe och sedan hem på samma väg som jag red bort på. haha i vilket fall så var hon så j*vla fiiiiin!!!
Först så red jag övergångar skritt och trav så hon lyssnade på skänkeln och vara uppmärksam för när jag rider ut brukar hon kunna bli spänd och näör hon väl blivit spänd i början av ett pass i skogen så brukar hon bli svår att få att slappna av.
Sen tog jag lite galopp, höger galoppen var jättefin! vänster blir lätt lite fyrtaktig och markbunden (eftrsom hon ointe är lika stark där) om jag inte rider ordentligt och hon blir spänd och blir för snabb i takten. Jag red några enkla byten och mycket halvhalter så hon skulle vara uppmärksam helatiden, hon vart jättefin! och traven efter det var en dröm! gjorde några travökningar och hon har lite svårt att komma in i en bärig travökning från samlad trav så hon kommer igång sent och blir lite springig innan. Men nu så satte hon sig ordentligt och bara stog och svävade i samma takt!

såååå underbart fin var hon!!


Ska hålla henne igång varje dag i skogen eller ja jag ska skritta ut någon dag men jag ska lösgöra varje dag så hon är loss i sidorna.  ååååh, inte långt kvar nu!

j*vla väder

Var ju till uffe idag och red igenom min kür, det är så bra nu när han har ridhus eftersom det är bara där hos honom jag kan rida igenom küren.
Pia kändes fin, var lite djupt på vissa ställen och man kände att pia vart lite tung, men trots det så kändes hon fin. Hon vart lite trött i när vi skulle testa lite saker som vi gjorde om, men huvudsaken att jag har ridit igenom den en gång innan strömsholm!
Har riktigt ont i halsen.. känner att jag håller på att bli förkyld.. bara det inte kommer precis när strömsholm är för då tävlar jag endå!

upp tidigt imon

Imon är det jag som har morgonfodringen så det blir att åka upp till stallet till halv 7 och fodra och släppa ut dom, sen så ska jag hem och byta om och fixa mig sen ska jag till valbo lite snabbt och leta avslutningsskor och en bikini. måste vara hemma vid 1 för klockan 3 ska vi åka från stallet till uffe för att rida igenom küren.
typ något liknande som skorna på bilden fast vita :) Vi får se vad jag hittar!

rubriker..

Träningen igår gick jättebra! hon kändes jättefin. Hon fick mjölksyra mot slutet så då sa hon ifrån, men då red vi lång och låg ett tag och sen i slutet så samlade jag henne mot passage lite på fyrkanten och på volt.
Hon kändes jättefin och var betydligt bättre en i onsdags, hon var inte lika spänd och tittig!
Idag så red jag ut en sväng i det "fina" vädret, följde med ann-sofie när hon red ut på den nya 5-åringen. Det var första gången hon red ut på den, vi skrittade och travade. Pia var värkligen på hugget! hon vela inte stå still utan började steppa och ställa sig och vart väldigt taggad på hemvägen, Pia var galnare en vad summer var, hon var stencool! När vi travade så vart pia lite lugnare iallafall, Men det var inte så lätt att rida med regntäcke och regnbyxor. Gled en aning när jag red, men hon kändes fin trots att hon var spänd och taggad :)

Om Mig

Jag heter Malin Lönn och är född 1997, är alltså 15 år och ska börja 9:an till Hösten :)
Jag bor i Sandviken som ligger i Gävleborgs län och har ridit sen jag var 4 år, alltså i 11 år fast innan det så red jag lite på mina systrars ponnyer.
 
Köpte min första ponny 2008 alltså när jag var 10 år, det var en B-ponny som heter American Dollar som jag sammanlagt hade i 4 år!
Han var inte så rolig dom första åren men det sista året så lossnade allt och jag låg stadigt på 66-70% vid varje Nationell tävling! Red bl.a SM 2010,2011 och låg rankad bland top 10 av alla ponnyer i Sverige! 
 
Han vart i April 2012 såld till en Familj på Gotland, Dom har redan tagit flera vinster och är inte långt ifrån att kvala till nationellt! Kommer bli superbra med lite mer träning.
Har lärt mig otroligt mycket på honom! 
 
En riktig snygging är han! :love: 
 
Du kan Läsa mer om honom Här.
 
 
Min nuvarande Ponny är som ni kanske redan vet Casiopeia 2. Hon är 17 år och har varit med om en hel del och har massor av meriter!
 
Hon kom till mig den 6 December 2010, Hon var utdömd när hon kom till mig och dom skulle tabort henne men vi fick en förfrågan om vi kunde testa att rida igång henne en sista gång och kolla om hon skulle hålla, så varför inte testa lixom?  
 
Det tog flera månader innan hon kom till tävlingskondition igen.
 
Vi kvalade till nationellt på dom första starterna i april 2011 och Nu under 2012 så har det gått otroligt bra! 
Har placerat mig i näst intill alla Nationella starterna och har hållt mig stadigt runt 66-70% helatiden och har bara ridit under 64% 2 gånger!!
 
 
Var en av dom 6 som vart uttagen till att tävla i Strömsholms ponnykür under Strömsholms tävlingarna! Ligger rankad 1:a av alla Dressyrryttare upp till 18 år i hela sverige ! 
Kom 3:a i Svenskt ponnyderby 2012, ligger just nu 2:a i Globenkvalet och får troligtvis rida Semi-final nere i Nordhalland på Lag-SM :D 
 
Ska starta i SM 10-12 Augusti 2012. Har som mål nästa år att tävla internationellt och bli uttagen till Landslaget, Rida i Falsterbo/Strömsholm eller Globen. 
 
Är otroligt Glad över att vi köpte henne! :D 
Hon var utdömd för 1 år sedan och är redan uppe i toppen igen! 
Och det bästa är att hon är långt ifrån helt färdig, finns så mycket mer att "ta" av henne och hennes gångarter är helt outstanding om hon bara får mer styrka!
 
Du kan läsa mer om henne Här.
 
 
 
 
Är det någonting du vill veta eller undrar över ? Fråga bara ! 

ska snart ta moppen till stallet

sitter hemma, vart sofie som ska skussa iallafall. Jag ska åka upp till stallet vid 4 sen så kommer sofie med lastbilen till stallet 5. Får vell se om pia är en aning lugnare idag en i trödje, hon är alltid tittig där. Det är för att dom har en ridbana precis brevi ridhuset så hon hör hästar där och när dom bygger hinder osv. Hon brukar alltid gå bäst i fältis.
Men vi får vell se :) Gjorde sista provet i 8:an idag! Riktigt skööönt!

Galet fint fööl!!!!!

fredag

Snart börjar svenskan, nu har pappa åkt så han är påväg till västkusten. Det vart bestämt att Nettan ska skussa mig på träningen idag och sen på söndag också :)
Ladda ner en design på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!